miércoles, julio 27, 2005

69) PER A QUAN UNA LLEI ANTITABAC?

El tabac es la droga que mes adiccio crea, per damunt de l' heroina.
69) Critica Social. 9-12-2004.
PER A QUAN UNA LLEI ANTITABAC?
Ferrer.

No es estrany vore a les estacions de metro a gent fumant. A pesar de que està expresament prohibit i de que es un lloc tancat. En algunes ocasions es pot vore a meges fumant en les cafeteries dels hospitals. I es que clar, les prohibicions no es cumplixen. Cal incrementar les multes i fer-les complir perque els fumadors pasius no tenen per qué engolir el fum dels atres. Sempre he segut un admirador de Utah, estat que destaca pel seu civisme i bona educacio. Alli el tabac es restringix a l’ esfera privada i ningu fuma en llocs tancats, publics, etc.

Cal una llei antitabac que prime la salut publica sobre el vici. Mides poden prendre’s moltes. Com incrementar els impostos del tabac (tindria un efecte disuasori minim) i destinar d’ eixos impostos majors partides per a Sanitat. Prohibir tot tipo de publicitat (en especial en els tornejos deportius), a l’ igual que l’ image del tabac “lleuger” o “poc perjudicial” d’ alguns cartons. Deuria borrar-se del cine i les teleseries als personages fumadors. Fumar ha de dixar de mostrar-se en el cine com un plaer sols a l’ abast de dones seductores i tipos durs.

I fer campanyes publicitaries a on es ridiculisara l’ habit de fumar, en especial en les chiques jovens, que son les mes fumadores i les que mes es preocupen per l’ image. Ya que poc els importa la seua salut o la dels bebes que puguen portar al seu ventre, no estaria mal recordar-les que el tabac engroguix les dents, causa mal ale i que envellix la pell. El tabac fa vella a la dona pero no bella. Deu castigar-se en rotunditat vendre tabac als menors, i –a l’ igual que en Estats Units- puros i cigarrets deuen desterrar-se de restaurants, cafeteries i bars.

Els fumadors tenen el dret de fumar, pero als espais a on no molesten a ningu. I l’ Estat es un hipocrita per que d’ una banda preseguix el tabaquisme pero d’ atra guanya diners en ell. Per aixo cap de les mides anteriors valdra per a casi res sino se pren esta: eliminar els aditius quimics del tabac que incrementen la seua capacitat adictiva (el tabac es, de totes les drogues llegals i illegals, la que mes engancha). Si es venguera tabac natural, sense cap d’ aditiu, sería molt menys perjudicial per a la salut... pero tambe l’ Estat recaudaria menys, clar està.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/

lunes, julio 25, 2005

68) EL FARISEISME DE PACO CAMPS, PREDICA BLANC I FA NEGRE.

Cada mati Camps es pren una bona tassa de cafe per a començar el dia en força.
68) Critica Social. 3-12-2004.
EL FARISEISME DE PACO CAMPS, PREDICA BLANC I FA NEGRE.
Ferrer.
“En acabant Jesus parlà a la gent i als discipuls dient-los:
-Els escribes i els fariseus s’ asenten en la catedra de Moises. Per tant, respecteu i compliu lo que ells vos diguen; pero no obreu d’ acort ab el seu comportament, perque diuen una cosa i en fan una atra”.
(Mateu 23, 1-3)

Si llegim les descripcions que Jesucrist fa dels fariseus als Evangelis, pareix que estiguera describint ni mes ni menys que al president de la Generalitat Valenciana, Paquito Camps, pecador hipocrita que se les dona de sant. Els populars subvencionen a la Fundacio Francisco Franco i es queixen del guerracivilisme de l’ esquerra, aseguren defendre la moral cristiana pero no seguixen l’ ideari catolic en materia de celules mare, de parelles d’ homosexuals o de programacio televisiva, van de lliberals pero ho volen controlar tot fins a llimits de dictadura, presumixen de valencianistes i oficialisen el catala... No es pot ficar un ciri al dimoni i un atre a Deu!

Camps va a totes les misses, liturgies i provessons, posa cara de bon catolic front a les camares, pero a l’ hora de la veritat no complix en allo de donar de beure el sedient i menjar al famolenc puix des de que ell governa, ha aumentat el numero de captadors, pobres i persones sense sostre a Valencia. I Camps res fa per ells. Presumix de valencianiste, mentix al poble quan afirma defendre l’ Idioma Valencià (puix en el fondo lo unic que defen es que els valencians parlem catala pero li diem “valencià”). Paquito, mentir es un pecat i ofen a Deu. Camps predica blanc i fa negre, fa del pecat un estil de vida i, com els fariseus, es pega colps de puny al pit.

I es que contradiccions les tenim tots, ara be contradir-se 24 hores al dia ya no es normal. I una cosa es pecar i atra fer del pecat un estil de vida. A sovint els millors cristians no son els que van a missa sino els que mostren un comportament recte i integre, els que obeixen allo de “Ama a Deu sobre totes les coses i al proxim com a tu mateix”. A sovint darrere de molts dels cristians que s’ asenten en primera fila tots els dumenges en la missa, ataviats en sas millors gales, sols hi ha voluntat d’ aparentar. De poc val adorar a Deu els dumenges i al diable el restant de la semana. ¿Camps defen la moral cristiana o la doble moral? Obres son amors i no bones raons.

jueves, julio 21, 2005

67) PER A QUAN SELECCIONS NACIONALS VALENCIANES?

28-12-2001: La Seleccio Valenciana debutà golejant a Lituania per 4 a 1.

67) Critica Social. 1-12-2004.
PER A QUAN SELECCIONS NACIONALS VALENCIANES?
Ferrer.


Aixo de viure en una nacio sense estat com es Valencia te molts inconvenients. Un d’ ells es careixer de seleccions nacionals propies mes alla d’ una de futbol que juga un partit amistos a l’ any el dia dels inocents. Espanya es un estat opressor de pobles, una carcel de nacions, un camp d’ extermini de llengües i cultures, i per un minim de coherencia passe d’ animar a la seleccio d’ un estat (Espanya) que em diu que parle catala. Al contrari, cada volta que Espanya juga yo vaig de la ma del rival, i si pert m’ alegre. Gracies Corea del Sur per tot!

Al careixer de seleccio nacional he de buscar-me unes atres que em representen millor de lo que fa Espanya (per a lo qual no cal massa: basta en que no siga la d’ un estat antivalencià com ho es l’ Espanyol). Aixi es que vaig en Servia i Montenegro en el balocistella, en Canada per al hockei i en Veneçuela per als concursos de bellea. En el futbol tinc el cor mes dividit i recolze a Holanda en l’ Eurocopa, a Uruguay en la Copa America i per supostissim a Argentina en el mundial. Pero el problema es que, en el fondo, cap d’ elles es la del meu païs.

¿Quan tindrem seleccions nacionals propies? Algunes nacions sense estat tenen i no per aixo s’ acaba el mon. Es mes, els va be: Gales i Escocia son potencies en el rugbi, Anglaterra campeona del mon de futbol i Puerto Rico ha conquistat varies corones en el Miss Univers. Palestina i Taiwan tambe tenen seleccions. Els vascs ya fa temps que les reclamen i els catalans ya reivindiquen que les seleccions catalanes de patinage (entre elles hockei patins) puguen disputar competicions internacionals baix bandera de la marfega. Pero... ¿i Valencia quan?

No cal subestimar el potencial dels nostres deportistes. De fet, la Seleccio Valenciana de Pilota es campeona d’ Europa i del mon. En la de balocistella tindriem a Nacho Rodilla i en la de futbol a Josep Molina, Andreu Palop, Davit Albelda, Francesc Farinos, Vicent Rodríguez, Xavi Moreno... T’ imagines que en un mundial la Seleccio Nacional de Valencia eliminara a la de Catalunya en semifinals i que derrotara a la d’ Espanya en la finalisima en gol de penalti injust chiulat en l’ ultim minut? Aixo sería un orgasme! Puix no em riuria yo ni res!

http://llenguavalenciana.blogspot.com/

sábado, julio 16, 2005

66) 27-11-2004: 600.000 PATRIOTES ES MANIFESTEN PER LA LLENGUA VALENCIANA.

27-11-2004: 600.000 valencians es manifesten per la Llengua Valenciana.
66) Llengua Valenciana Si. 29-11-2004.
27-11-2004: 600.000 PATRIOTES ES MANIFESTEN PER LA LLENGUA VALENCIANA.
Ferrer.


El 27 de Novembre de 2004 passarà a l’ historia. Algun dia els chiquets valencians estudiaran als llibres de text que el poble valencià pati un genocidi cultural durant molt de temps, que l’ imperialisme catalanufo –en la connivencia dels politics valencians- tractà d’ exterminar la Llengua Valenciana i impondre el catala al nostre païs. I estudiaran que el 27-11-2004 el poble es llançà als carrers a dir prou de tant de fascisme catala i prou de ser una moneda de canvi entre Espanya i Catalunya. Els malintencionats diuen que la llengua ya no interessa a la gent, que el conflicte està superat, pero mes de 600.000 patriotes han acodit en defensa de l’ identitat. 600.000 goles clamant: “Llengua Valenciana, mai catalana!”. Glorios. Apoteosic. El cel deu ser molt paregut a aço.

El Partido Popular (PP) ha tractat de boicotejar la manifestacio a tota costa. Primer, minimisà sa incidencia a través de la manipulacio en Canal Noi i Radio Noi. Segon, ha tractat de desactivar-la a través del manifest Broseta, un document redactat en catala que demana la defensa del nom de la llengua, que no de la llengua en si (es dir, en la practica diu que els valencians parlem catala pero que cal dir-li Valencià). Tercer, la policia local –controlada pel Partido Popular- ha rebaixat les sifres d’ assistencia a 30.000 participants. Una dada tan fiable com Pinocho i que es desmonta facilment; quan l’ inici de la manifestacio ya havia arribat a la Plaça America el final de la manifestacio (que es trobava mes o manco per l’ FNAC) encara no havia donat ni un pas.

Pero a pesar de tots els entrebancs la movilisacio del 27-N ha segut multitudinaria, exit rotunt i sense paliatius i cal donar l’ enhorabona als seus promotors, la Federacio Coordinadora d’ Entitats Culturals del Regne de Valencia i Coalicio Valenciana (CV) en Joan García Sentandreu al capdavant de tots ells. Ha segut tal l’ exit de la manifestacio que el PP tremola i a Paquito Camps li cau la merda pel camal. Este acte ha servit per a fer vore que el poble no es tan meninfot, que està fart de catalanofascisme i que vol Idioma Valencià, i per a fer renaixer el valencianisme politic qual Au Fenix. En este cas de la ma de CV que ya prepara 60 seus locals, i candidatures per a la Generalitat i 300 ajuntaments. Si Deu vol, el catalanisme pot tindre data de caducitat en 2007.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/

65) CAROD-ROVIRA I HITLER: PAREGUTS RAONABLES.

Carod-Rovira, hereu d' atres grans democrates del passat.
65) Llengua Valenciana Si. 28-11-2004.
CAROD-ROVIRA I HITLER: PAREGUTS RAONABLES.
Ferrer.


En que es pareix el despota alema Adolf Hitler i l’ ultranacionaliste catala Josep Lluïs Pérez Carod-Rovira?

1) Els dos obeixen a un fort sentiment d’ autoodi. Adolf Hiler masacrà als jueus (a pesar de tindre ascendencia jueua) mentres que Josep Lluïs Pérez Carod-Rovira odia als espanyols als qui tilda de charnegos (gossos). Lo qual sorpren si tenim en conte que el pare de Carod es aragones i Guardia Civil. Carod considera charnego al seu propi pare, del qual s’ avergonyix a l’ ocultar el seu llinage patern, Pérez.

2) Tant Carod com Hitler son uns imperialistes. Hitler deia: “Als Sudets parlen alema, son alemans”. En eixa excusa acabà invadint un païs a on es parlava chec. Carod diu: “En Andorra es parla catala, son catalans”. En eixa excusa vol anexionar-se un païs a on es parla Valencià.

3) Els dos tenen vinculs en la violencia; Hitler tenía a l’ eixercit nazi, Carod se sent de lo mes a gust en manifestacions a on clamen a favor de Terra Lliure o reunint-se en els seus amics d’ ETA.

4) Hitler era raciste, creïa en la raça superior (l’ aria), Pérez es etniciste; creu en l’ etnia superior (la catalana).

5) Tant Hitler com Carod aboguen per un nacionalisme expansioniste, excloent i delirant que els otorga el dret d’ aplastar, humillar i anexionar-se al restant de pobles.

6) Per a Hitler tot el qui no pensara igual que ell era el seu enemic, per a Carod tot el qui no pense igual que ell es un fasciste, i per lo tant enemic.

7) Els dos obeixen a un moviment nacional-socialiste, en el cas de Hitler, mes de nomenclatura que atra cosa, al cas de Carod de fet.

8) Tant Hitler com Carod reinventen el passat, el reescriuen a la seua conveniencia, en tot tipo de falacies i mits.

9) Els dos fan servir el chantage; Hitler reclamava anexionar-se nacions si no volien que s’ enfadara, Carod amenaça en boicotejar els presupostos de no exterminar el Valencià.

10) La politica de cedir no valgue en Hitler, ni tampoc en Carod, son insaciables i sempre volen mes, l’ unica forma de detindre’ls es plantar-los cara.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/

64) IMPERIALISME CATALA.

Mapa de Catalunya: fins a Bagdad i mes alla.
64) Llengua Valenciana Si. 19-11-2004.
IMPERIALISME CATALA.
Ferrer.


Lo dels catalans es algo malaltuç. Yo pense que en el fondo –i per molt que la desprecien- senten un gran complex d’ inferioritat cap a Espanya. En el sentit de que Espanya fon una superpotencia fa segles, dispongue al passat d’ un imperi de dimensions planetaries on mai es ponia el Sol. I clar, els catalans, que son envejosos per naturalea, no volen ser menys i tracten de fer un colonialisme de Monopoly, de construir un imperi de mig pel. El proyecte ya ha canviat de nom tres voltes (Catalunya, Països Catalans, Eurorregio) i el resultat es zero. Ara i ades vejem una actitut imperialista cap a Valencia. Catalunya veu a Valencia com la seua particular Cuba.

Primer Pasqual Margall amenaça en portar al tribunal a José Luis Rodríguez Zapatero per dur a Brusseles una versio de la Constitucio Europea traduida al “valencià”. Despres Josep Lluïs Carod-Rovira amenaça en retirar el recolzament d’ ERC als presupostos si ZP no retira eixa “traduccio” o aclarix que l’ Idioma Valencià no existix. Despres, Jordi Pujol confesa lo que tots sabiem: que arribà a un acort en Eduardo Zaplana per a fer oficial el catala en el nostre païs, a canvi de donar la governabilitat d’ Espanya a José Mª Aznar. I es que tant mireusté que parla catala en l’ inmitat, com Zapatitos i el tripartit nacional-socialiste odien Valencia a mort.

“Son els catalans el lladre de tres mans”, ya ho va dir Francisco de Quevedo. Mos neguen l’ aigua, mos diuen que som catalans del Sur i damunt no volen que el Valencià siga una llengua europea. Despres vindran en el rollo de sempre: “que si som germans, que cal cooperar, estar tots junts, que som el mateix poble...” Puix sort que som el mateix poble perque si no ho arribem a ser no m’ imagine lo que mos farien! Si alli en el Nort creuen que a base d’ agredir a Valencia, conseguiran la nostra amistat es que estan tocats de l’ ala. Els catalans son aixina; imperialistes, llops, pirates, lladres la mentalitat dels quals es “lo meu es meu i lo teu es meu tambe”.

Pero totes estes humillacions mos passen als valencians per votar a la coalicions catalanufes com PSOE-ERC o PP-CIU que sols veuen en Valencia una moneda de canvi entre Madrit i Barcelona. Tot aço es resol fent tres coses. 1er. Votant en massa a la Plataforma Valencianista per a que entre a les Corts. 2on. Fent un referendum a on els valencians dixem claret que volem una Llengua Valenciana independent del catala. 3er. Fent exactament el mateix tipo de politica chantagista que està fent CIU i ERC, de tal modo que els sociates i peperos s’ hagen d’ agenollar front a la PV. Si ells juguen brut, mosatros tambe. En l’ amor i en la guerra tot val.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/

63) LA DICTADURA DE RITA: ES POT FER PIJOR?

Rita Barberà prometent per quarta volta el Parc Central.
63) Critica Social. 19-11-2004.
LA DICTADURA DE RITA: ES POT FER PIJOR?
Ferrer.


El Cap i Casal cada volta fa mes oix. Alli no hi ha valencians; sols equatorians i espanyols, per lo que l’ us del Valencià es simbolic. Yo la solc anomenar “carinyosament” Nueva Albacete. Nomes has de passar-te un dia per a descobrir per qué. La pudor a ceba, el fum dels coches, l’ inmundicia i els cagallons de gos desperdigats per tot arreu i que deus esquivar com en una carrera d’ obstaculs, fan de la capital una urbs depriment que fa oix.

El casc vell ha entrat en un proces de sarajevisacio alarmant. Està tan deteriorat que podria confondre’s en Bosnia perfectament. No ni ha AVE ni inversions per al port i l’ ajuntament està endeutat. No s’ amplia el metro i els usuaris patixen les folgues massives d’ un sindicat minoritari i mafios. L’ alcaldessa Rita Barberà ha promes el Parc Central quatre voltes (1991, 1995, 1999 i 2003) i no s’ ha fet res. Quatre ya. I no hi ha quint roïn.

La ciutat ha segut invadida per una legio de gitanos romanesos que exploten als seus fills per a la mendicitat. Els captadors t’ aborden per tot arreu. Ningu els repatria. En Russafa els camells venen coca en mitat del carrer a plena llum del dia. Les pobres putes africanes –amenaçades de mort per mafies- van pegant bacs d’ un barri a un atre provocant les ires i el rebuig entre els veïns. Algunes es prostituixen al carrer a plena llum del dia.

La cremada de coches es deport nacional. Bandes d’ adolescents descervellats es dediquen a cremar vehiculs de nit per pura diversio i maldat. Ya van centenars d’ autos i la cosa seguix igual. Els delinqüents s’ han fet els amos de la ciutat. Els tirons de bossa de ma i les navaixes en el coll estan a l’ orde del dia. La policia brilla per sa absencia. El botellot no dixa dormir als veïns, qui troben vomiteres en els portals com recort del dissapte nit.

Davant un panorama com este em pregunte: Es pot fer pijor? I no em referixc a la gestio de l’ alcaldessa, que en lo dit abans es qualifica per si a soles. Em referixc a la de l’ oposicio. Perque si Rita fa de la capital del païs una descomunal i pudorosa merda i la gent la continúa votant en massa, dic yo que sera perque l’ oposicio ho fa, encara que coste molt de creure, moltissim pijor encara. Pero d’ on no hi ha no es pot traure, que li anem a fer.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/

viernes, julio 15, 2005

62) QUI PERT EL TEMPS?

Joan Saura i Eliseu Climent, mes conegut com "el senyor de les subvencions" .
62) Llengua Valenciana Si. 14-11-2004.
QUI PERT EL TEMPS?
Ferrer.


Anem a vore, catalanufos... ¿Pero es que no vos heu enterat encara que el poble valencià ha dixat molt ben claret en repetides ocasions que no es ni vol ser catala? Per qué esteu donant-li voltes eternament a este tema? Qué es lo que guanyeu? De qué vos aprofiten estes discusions esterils? Quina paradeta voleu mantindre en peu? Per qué no eixiu del bunquer barretina d’ una vegada i comencem a treballar per que els valencians mos sentim mes valencians i mes valencianistes, l’ unica identitat real com a alternativa a l’ espanyola? Per qué insistiu en imperialismes trasnochats? Per qué parleu sempre en nom del poble valencià quan no l’ escolteu mai?

¿Es que no vos doneu conte de que perdeu el temps i els diners? No pareu d’ enviar millons des de Catalunya per a colonisar Valencia i haveu obtingut uns resultats tendents a zero. El Bloc Nacionaliste Catala (BNC), 25 anys d’ extraparlamentarisme. Esquerra Republicana del Païs Catala (ERPC), 15.000 vots el millor registre. Totes les enquestes fetes sols a valencians diuen que la gent considera que Valencià i catala son dos idiomes. 25 anys d’ inocular el catala en les escoles i nomes haveu conseguit que es dispare l’ us de l’ espanyol. ¿Sera perque els jovens valencians no s’ identifiquen en el catala rar, artificial i de laboratori que els enseyen dia a dia?

Si roïna es la situacio de la lliteratura en general (la joventut cada volta llig menys) pijor es lo de la lliteratura catalana en Valencia. Teniu tots els premis, subvencions i ajudes oficials. I lo unic que haveu conseguit es que els chiquets avorrixquen llegir el catala. Nomes lligen en catala els escolars i bachillers –perque els obliguen- pero troben que les noveles estan en un catala tan ortopedic i distint del Valencià que parlen els pares i que parla la gent en la vida real, que una volta acaben l’ escola –i ya no hi ha un professor darrere que els examine ni coaccione- no tornen a llegir un llibre en catala en la vida. Fracas rotunt sense paliatius. Reflexioneu un poc.

Els valencians se senten espanyolistes de forma abrumadora, aixo es un fet. Hem d’ explicar pedagogicament que resulta un mal negoci per als valencians dependre de Madrit, que viuriem millor si ens autogovernarem mosatros, si tinguerem veu i vot a Europa... Pero no cal explicar que no som catalans, perque els valencians ya sabem que no ho som. El valencianisme, l’ autentic valencianisme, passa per defendre tot lo valencià, per ser mes valencians i mes valencianistes cada dia, no per canviar d’ amo o per defendre lo del veï en lloc de lo de casa, que aço ultim no es de ser progressiste sino de ser suro. Catalanufos, penseu. ¿Qui està perdent el temps aci?

http://llenguavalenciana.blogspot.com/

61) PER A QUAN L’ ANIQUILAMENT DEFINITIU DEL TELEFEM?

Vore molt la TV provoca Sindrome de Down.
61) Critica Social. 12-11-2004.
PER A QUAN L’ ANIQUILAMENT DEFINITIU DEL TELEFEM?
Ferrer.


Recorde que abans els chiquets quan arribaven del colege a les cinc de la vesprada i posaven la tele podien vore dibuixos animats i programes intantils com Barri Sesam o Les Tortugues Ninja. Ara quan arriben a casa veuen una entrevista on una bagassa diu que ha segut l’ amant secreta d’ un bouer i dona tot tipo de detalls de si en el llit es o no tan bo clavant l’ estoc com en la plaça de bous. Recorde tambe que abans feyen cine erotic a partir de la mijanit per al public adult. Ara, a partir de la mijanit fan programes aptes per a ser vists per tot lo mon.

Un dels problemes mes espantosos que patix Valencia es el telefem. Precissament perque s’ inventà aci. Tombola, el programa deca del telefem que promociona la prostitucio, es la principal aportacio al panorama metiatic valencià del Partido Popular, que asegura defendre la moral cristiana. La tele es ara monotematica: banyes i putetes. I prou. En tots els canals, a totes hores, mati, vesprada i nit sols hi ha una cosa: el fulaneig. Es aberrant parlar d’ amants, infidelitats i felacions en horari infantil. La putrefaccio ya ens inunda per tots els llocs.

Com que els valencians no podem vore ni un sol programa decent i els nostres fills son educats en valors com la vagancia, la mentira i la prostitucio, cal una urgent desinsectisacio i desratisacio d’ eixe prostibul que es la tele. Es el deure de l’ administracio erradicar el telefem de televisions publiques en tots els horaris. I als canals privats si volen posar programes inmorals o violents que siga en horari adult. Com els canals fan cas omis de l’ autorregulacio i codics deontologics, l’ administracio deu prohibir i aniquilar el telefem per la força. Per a ya!

La televisio –en especial la valenciana- es hui mes que mai un abocador a on van parar totes les deixalles. Cal crear la figura del Defensor de l’ Espectador i l’ Oient del Poble Valencià. Dit defensor actuaria com un grup de pressio, en poders eixecutius, per a orientar als mijos de comunicacio i fer que estos deprenguen a autorregular-se a partir d’ un codi etic minim comu a tots. D’ una atra banda, deurien prohibir-se els repetidors i totes les emissions dels canals catalans TV3 i Canal 33 al nostre païs. El colonialisme catalanufo tambe es fem.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/

domingo, julio 10, 2005

60) FRODO HA FRACASSAT, BUSH TE L’ ANELL.

El pacifiste George W. Bush saludant als seus moderats seguidors.
60) Critica Social. 4-11-2004.
FRODO HA FRACASSAT, BUSH TE L’ ANELL.
Ferrer.


Al final ha ocorregut. El president d’ Estats Units, el republicà George W. BushBenito Mussolini del sigle XXI- ha guanyat les eleccions federals. Molts teniem l’ esperança de que una volta trencat l’ eix del mal pels seus esclavons mes debils (el president d’ Espanya José María Aznar i el primer ministre lus José Manuel Durao Barroso) i que el tercer esclavo de la cadena, el primer ministre britanic Tony Blair, podria seguir el mateix cami, molts teniem l’ esperança –insistixc- de que el maxim promotor de la coalicio de la guerra cauria en 2004. Pero no ha segut aixina. La foto de les Açores ha afiançat a Bush i debilitat als seus aliats. Bush ha eixit reelegit president per una abrumadora majoria, es de fet el president mes votat de tota l’ historia del seu païs.

I aixo a pesar de l’ espectacular deficit fiscal. A pesar de que cap president d’ Estats Units havia destruit tant de treball des del crack de 1929. A pesar de que s’ han incrementat dramaticament les diferencies entre els rics i els pobres als ultims quatre anys. A pesar dels documentals del cineastre Michael Moore denunciant totes les conexions entre la familia Bush i la familia Bin Laden. A pesar de que s’ ha invadit un estat com Iraq sols per a que Bush i sos amics empresaris s’ ompliguen les bojaques furtant el petroleu. A pesar de que ha quedat demostrat que no hi havia armes quimiques ni conexions ab el terrorisme en Iraq. A pesar de que les morts dels soldats estadounidencs sols han valgut per a dur l’ anarquia i el terrorisme a Iraq. Bush venç a pesar de tot.

L’ estrategia de posar la por al cos ha eixit be. Cada volta que Bush està insegur posa a Estats Units en alerta, cada volta que pert recolzament apareix un video d’ Osama Bin Laden. Aixina es fa en el vot tofol i aldeà de l’ America profunda, els dels granjers de l’ interior i Sur del païs, el dels vaquers de la pradera que ho resolen tot a tirs, els dels ranchers que pensen que Europa es troba en l’ estat d’ Oklahoma. Bush derrotà en 2000 a Al Gore i al gris John Kerry en 2004. Qui sap si en 2008 competiran per la presidencia Jeff Bush contra Hillary Clinton. Siria, Iran, Corea del Nort... Vorem a qui bombardeja Bush en esta ocasio. En l’ eterna lluita de les forces del be i del mal, Satanas acaba de guanyar una gran batalla. Felicitats per la victoria, president Bush!

http://llenguavalenciana.blogspot.com/