sábado, octubre 28, 2006

265) L' AUTENTICA NORMALISACIO LLINGÜISTICA.

miércoles, octubre 25, 2006

264) EL VALENCIÀ I EL CATALÀ SÓN LA MATEIXA LLENGUA (2).

¡Ésa si que es buena! ¡Cuñaaaoooooo!

martes, octubre 24, 2006

263) ANTES MUERTA QUE MONTILLA.

lunes, octubre 23, 2006

262) QUAN DONA IGUAL UNA COSA QUE LA CONTRARIA.

Els nostres governants estan venuts al dimoni.
195) Llengua Valenciana Blogspot. 23-10-2006.
QUAN DONA IGUAL UNA COSA QUE LA CONTRARIA.
Ferrer.

Lo pijor que hi ha en esta vida es una persona que li dona igual una cosa que la contraria, perque aixo no es una persona; aixo es un borrego. Si et dona igual Valencià que catala, si et dona igual que hi haja un trasvas d’ aigua per a la teua terra o tindre huit hores diaries de restriccions d’ aigua, ya nomes resta parlar de futbol i l’ orage.

Quan arriba un moment en que et dona igual l’ Idioma Valencià que el catala, quan et dona igual ser valencià, catala, espanyol o pakistani, quan et dona igual ser un poble lliure o ser esclau, quan et dona igual que et donen pel cul o no, eixe poble esta llest per a la seua dominacio i si m’ apures per a sa condemna, extincio i mort.

Si yo fora un dictador m’ encantaria governar un poble com el valencià. Perque est es el tipic poble moll al que pots chafar tot lo que vullgues i no es rebela mai. Alla a on vajes nomes trobes complex d’ inferioritat, ignorancia i pasotisme. Ser valencià per desgracia no es un orgull, es mes be una vergonya. Aixina de dur i de trist.

No compartixc les idees dels catalanufos, no les soporte, pero com a minim tenen uns ideals en els que creuen. Ara be, lo que mes m’ indigna es tota eixa gent meninfot que igual li dona una cosa que la contraria. Aixo es lo pijor que li pot arribar a ocorrer a un poble, perque constituix ni mes ni manco que l’ antesala de la seua mort.

En aço no em referixc a la desaparicio fisica de Valencia. Sino a la desaparicio de la cultura, de l’ historia, de fins i tot el mapa... Ya ha començat. Valencia es diluix com un terro de sucre i molt pronte quedara totalment asimilada. Nomes mos falta coneixer la nostra futura identitat: o be la Castella Valenciana o be la Catalunya Sur.

Valencia conta en uns politics que no li’ls desije ni al pijor enemic, en un poble meninfot que passa de tot, i en un complex d’ inferioritat i un servilisme que porta a considerar progressiste el defendre lo del veï i facha defendre lo de ta propia casa. Aci nomes importa la paella, la plaja i la festa. Este es un païs per a plorar i punt.

Els pocs que mos rebelem contra ser un poble de borregos encara estem mal mirats. Per a pegar-se un tir. Si la gent es tan pasota com per a defendre la Llengua Valenciana s’ acabarà imponent el catala, ara be, que els catalanufos no esperen gran entusiasme dels valencians cap a esta llengua: indiferencia i pasotisme al millor cas.

Preferixc ser optimiste i pensar que atres pobles han passat per lo mateix a lo llarc de l’ historia. Com ara China, Irlanda o Alemanya, els quals experimentaren situacions molt semblants a la nostra, i hui son països molt importants al mon. Tot gracies a que recuperaren la seua autoestima i el seu amor propi. Lo que mos cal aci.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/

domingo, octubre 22, 2006

261) QUI VULLGA CATALA QUE SE'N VAJA A FER LA MA! (2)

sábado, octubre 21, 2006

260) QUI VULLGA CATALA QUE SE'N VAJA A FER LA MA!

martes, octubre 17, 2006

259) FORASTERS VINDRAN QUE DE CASA MOS TRAURAN (2/2).

Desafia a les aficions rivals i despres es queixa de que l' insulten.

194) Llengua Valenciana Blogspot. 16-10-2006.
FORASTERS VINDRAN QUE DE CASA MOS TRAURAN (2/2).
Ferrer.


Quan u mira a França (el païs de la Revolucio Francesa, en la nacio humillada per Adolf Hitler) es pregunta com es possible que el fasciste Front Nacional de Jean Marie Le Pen siga la segona força politica. Despres, quan te diuen que els inmigrants musulmans de Marsella –per la sola rao de ser molts- volen constituir la Republica Islamica de Marsella, entens per que precissament alli es que es troba el major graner de vots de Le Pen.

No sé si aço mos toca molt de llunt o de prop. Si parle d’ Al-Andalus, possiblement li vejam les orelles al llop. Els musulmans son posiblement els mes reacis a integrar-se. Pensen que som mosatros els qui mos hem d’ adaptar ad ells. Ya hi ha els qui exigixen la llegalisacio de la poligamia o la prohibicio de la festa de Moros i Cristians. Sincerament, si tan maravellos es viure en una teocracia medieval, no sé per que se’n venen a viure aci.

Que molts d’ estos inmigrants no entenguen que la democracia, la llibertat d’ expressio i els drets humans son uns principis innegogiables de la nostra civilisacio, produix un choc cultural de dimensions catedralicies. Mos ha costat massa llevar-mos de damunt l’ integrisme catolic com per a abraçar el musulma. Que m’ amenacen d’ assessinar-me pel sol fet de criticar l’ islam colma la meua paciencia. Fins ahi podriem arribar! Ya n’ hi ha prou!

La multiculturalitat –aplaudida pels bovos- es una estafa. En una nacio deu haber una cultura; la local, la dels natius. I qui vinga de fora l’ ha de respectar. Multiculturalitat no, integracio si. Quan he anat a l’ estranger he fet tot lo possible per interessar-me per les costums locals i tractar de ser un mes des del primer dia. D’ igual forma els forasters s’ han d’ adaptar als nacionals i no mosatros ad ells. I qui no estiga d’ acort que se’n vaja fora.

Res tinc contra l’ inmigracio (un fet social que es beneficios i necessari) pero sí del descontrol, l’ anarquia i l’ injusticia de les que adolixen les politiques del govern d’ esta materia, que provoquen uns agravis comparatius molt dificils d’ entendre per la classe obrera i que necessariament alimentaran el racisme i la xenofobia en este païs. O se regula com cal els fluxos migratoris o la nostra societat acabarà explotant d’ odi d’ aci a uns pocs anys.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/

viernes, octubre 13, 2006

258) FORASTERS VINDRAN QUE DE CASA MOS TRAURAN (1/2).

Esta polemica escena al final resultà ser un fotomontage.
193) Llengua Valenciana Blogspot. 13-10-2006.
FORASTERS VINDRAN QUE DE CASA MOS TRAURAN (1/2).
Ferrer.


Si no en tinguerem prou en els inmigrants espanyols de tota la vida (eixos que han vingut morts de fam en la maleta baix del braç i que el seu agraïment a mosatros per acollir-los i donar-los treball ha consistit en bramar que el Valencià deuria estar prohibit) ara arriben a les nostres fronteres inmigrants d’ America Llatina, Africa, Europa, Asia, etc. que estan asentant les bases d’ una bomba de rellongeria que ha d’ esclatar en els proxims anys.
Si vaig a la farmacia, per determinats medicaments he de pagar el 40% del seu valor. Eixos mateixos farmacs els tenen gratis els nouvinguts. Es just aixo? M’ he de nacionalisar equatorià per a que m’ atenguen en igualtat de condicions? No entenc tampoc com els inmigrants sense papers –mes de 200.000 a la nostra autonomia- poden tindre la targeta sanitaria i un acces gratuit a la sanitat si despres resulta que no cotissen per a sostindre-la.

Si vaig a la farmacia, per determinats medicaments he de pagar el 40% del seu valor. Pero eixos mateixos farmacs els tenen gratis els nouvinguts. Es just aixo? M’ he de nacionalisar equatorià per a que m’ atenguen en igualtat de condicions? No sería mes correcte que tots estiguerem en igualtat de condicions? Es dir, o tots ho tenim gratis o tots paguem el 40%? Es just que un foraster que porta quatre dies aci ya ne tinga mes drets que yo?

Hi ha persones que apunten que els nacionals deuriem ser primer. Es dir, que a l’ hora de repartir ajudes, l’ estat benefactor atenga primer als nacionals, i al final de tot, als estrangers. Yo no defenc aço sino que tots estigam en un plano d’ igualtat a l’ hora de beneficiar-mos de les ajudes. I aci, tal i com estan plantejades les lleis un Dumistrescu qualsevol te mes drets que un Ferrer o un Pla. Una llei que permet aço es una llei mal feta.

L’ inmigracio es una anarquia. Aci lo mateix entra qui te antecedents penals que qui no en te, qui ve en SIDA que qui està sa, la romanesa que ve a viure de demanar almoina que el senegales que treballarà en l’ obra, el mafios lituà que blanqueja diners que la cristiana veneçolana, qui es analfabet o qui es una eminencia, qui vol integrar-se que el qui espera que els demes d’ adapten ad ell. Cal separar el gra de la palla. No podem seguir aixi.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/

lunes, octubre 09, 2006

257) 9 D' OCTUBRE: L' ENFONSAMENT D' UNA NACIO.

El 9 d' Octubre, una cita mes trista cada any.
192) Llengua Valenciana Blogspot. 9-10-2006.
9 D’ OCTUBRE: L’ ENFONSAMENT D’ UNA NACIO.
Ferrer.


Este 9 d’ Octubre l’ he viscut des de la tristor de vore l’ afonament d’ una patria. Mentres que la mija de deute de l’ Estat es del 40% del nostre presupost, en el cas de l’ autonomia de Valencia ascendix al 89%. Aixo vol dir que dels 11.000 millons d’ euros de presupost, destinem 10.000 a pagar interessos. El bloqueig economic del govern central socialiste i el balafiament del govern autonomic popular esta afonant en la miseria al nostre païs.

Des de l’ entrada en vigor de l’ euro tots mos hem empobrit. Els preus estan pels nuvols. La gent no parla d’ una atra cosa que no siga lo cara que està la vida. Els jovens estan cobrant un sous indecents de fa una decada mentres que la complicitat mafiosa de constructors i politics fa que el cost de la vivenda creixca un 15% cada any. Cada volta es mes dificil arribar a final de mes, mes dificil comprar-se un pis, mes dificil poder tindre un fill...

El model sanitari que s’ està imponent es el de l’ Hospital de la Ribera (Alzira), es dir, titularitat publica i gestio privada que estan fent de la salut publica un negoci privat. El deute es tan galopant que ya casi no es construixen nous coleges ni instituts, per lo que els jovens professors valencians han d’ emigrar a Catalunya per a donar classes. Pareix mentira, pero despres d’ emigrar a França i Alemanya al passat, toca fer maletes de nou.

L’ industria tradicional està sent desmantellada per complet. El calcer, el textil, els joguets... en pocs anys mos podem trobar en que tota l’ industria manufacturera de les comarques del Sur pot haver desaparegut del mapa. L’ inversio estrangera ha caigut, les empreses es deslocalisen, no tenim AVE, Aeroport de Castello, Parc Central, autopistes ni una fiscalitat foral que pose freno a tot aço. La nula competitivitat mos du explotacio i paro.

L’ agricultura te els dies contats. Als nostres ports arriben taronges marroquines i egipcies a les que posen l’ etiqueta de “Comunitat Valenciana” i son exportades a Europa com si foren fruites valencianes. I tot aço en l’ autorisacio i beneplacit d’ una classe politica que te por dels arancels i condemna el camp a la destruccio. Els nostres agricultors li paguen la pensio a uns aragonesos i castellans que no mos volen donar ni una gota d’ aigua.

A banda tenim els multiples casos de corrupcio que estan emergent de baix de les pedres com si foren bolets. El cas IVEX, el cas Julio Iglesias, el cas Eduardo Zaplana, Carles Fabra, Luis Díaz Alperi, Terra Mitica, Oriola, Torrevella, etc, etc, ect. S’ estan unflant a furtar (a mosatros) i la gent ho be ho ignora tot i es feliç de la vida, o inclus li es indiferent en cas de saber lo que està passant. Es una societat encanallada complice del crim.

Tenim una classe politica que no es mereix ni el dret a respirar i que per contra mos esta governant. Ah, i en cap moment he parlat del tema llingüistic o cultural! Aço es lo que n’ hi ha. Valencia fa aigües per tots els costats com el Titanic, Valencia s’ afona mentres que mosatros continuem parlant de futbol o prenent el solet a la plaja. Vivim en el païs de les maraveles. La millor terreta del mon. No passa res. En Valencia mai passa res.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/

domingo, octubre 08, 2006

256) PER A QUAN UNA POLITICA D' INMIGRACIO RESTRICTIVA, SERIOSA I RESPONSABLE?

Adaptacio d' un cartell de la Lliga Nort d' Umberto Bossi.

191) Llengua Valenciana Blogspot. 8-10-2006.
PER A QUAN UNA POLITICA D’ INMIGRACIO RESTRICTIVA, SERIOSA I RESPONSABLE?
Ferrer.


Valencia està rebent onades d’ inmigrants pel seu desenrroll economic i perque historicament Espanya ha segut un pont entre Europa i Africa, i Europa i America. No podem evitar la proximitat geografica i cultural en el Tercer Mon, ni tampoc desijem finiquitar el nostre benestar social, pero sí cal acabar en una politica de portes obertes si volem que molts dels millons de inmigrants que volen vindre a Espanya s’ ho pensen dos voltes i finalment decidixquen anar a un atre estat (Estats Units, Portugal, França, Italia...) en lloc de vindre aci.

Aço es un colador, entra tot lo mon i no expulsen a ningu, encara que no tingues papers et pots quedar a viure tranquilament, tens dret a una sanitat i educacio gratis encara que sigues illegal i no cotisses, si t’ empadrones en l’ ajuntament i no tens els papers este en lloc de denunciar-ho a la policia t’ encobrix front a ella, de tant en tant es fan regularisacions massives, ara parlen de donar-li dret a vot a tots els estrangers llegals, i per si fora poc la justicia es una broma; si furtes un coche i et captura la policia estaras en el carrer en tan sols 24 hores. ¡Prou!

Sense caure en postures racistes o xenofobes –que son incompatibles en l’ humanisme cristia en el qual crec- no dixa de ser una obvietat que no poden vindre a viure 600 millons d’ africans a Valencia; no en tenim treball per a tots ni tan sols espai fisic. Es pales que l’ inmigracio es un fet que serà constant en les proximes decades pero deuria fer-se politica de ma dura si volem impedir que vinguen molts. Es tracta de crear mijant la politica un efecte muralla en lloc d’ un efecte crida que es lo que han fomentat els irresponsables governs de PSOE i PP.

Els inmigrants indocumentats deuen ser repatriats, la sanitat deu ser accesible per als illegals pero pagant per ella, el dret de vot deu estar a l’ abast sols dels nacionals i front a la multiculturalitat lo que cal es l’ integracio dels inmigrants en les llengües, cultura i costums de la terra d’ acollida. A mes, per a adquirir els papers de residencia els nouvinguts deurien aprovar un examen de llengua (espanyola i Valenciana) i cultura autoctona, i un examen d’ integracio civica a on els quede pales quines son les lleis i principis basics acceptats en el nostre païs.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/

jueves, octubre 05, 2006

255) ANTES MUERTA QUE JERKILLA.

domingo, octubre 01, 2006

254) SENTANDREU: ALGUNES IMPRESSIONS DES DE LA SINCERITAT.

Sentandreu, impulsor de la Gala Homenage a la Llengua Valenciana.

190) Llengua Valenciana Blogspot. 1-10-2006.
SENTANDREU: ALGUNES IMPRESSIONS DES DE LA SINCERITAT.
Ferrer.

Corria l’ any 2003 quan Joan Romero anunciava a un grup de valencianistes que Joan Garcia Sentandreu volia fer un partit politic. Per a ser sincer, la meua primera impressio fon negativa; “Erem pocs i pari la burra, a dividir el vot valencianiste, etc.” No obstant, en el meu foro intern savia que algo aixina era necessari ya que Unio Valenciana (UV) estava totalment venuda al Partido Popular (PP) –en aixo no ha canviat gens- i que despres de tantes traicions, desilusions i fracassos electorals potser calia començar a explorar atres punts de vista.

Despres pensi que tal volta el partit de Sentandreu podria eixercir una pressio per a reconduir a UV pel bon cami –i aixo estaria be- pero que quan ho conseguira deuria desapareixer per a integrar-se en UV. En febrer de 2004 es feu la presentacio en la seu del GAV. Ani per simple curiositat i me n’ ani encorajat d’ alli. Joan García volia fer una coalicio de dos partits, un regionaliste de dretes encapsalat per ell i atre nacionaliste d’ esquerres dirigit per Chimo Lanuza. L’ idea era brillant pero Chimo, cremat de la politica, no se sumà al carro.

Al principi CV no m’ acabava de convencer. Li deia a Romero: “Joan, en CV li pegueu molta canya als rojos pero teniu la ma massa blaneta en el PP i eixos son molt pijors que els socialistes”. Quan a finals de 2005 el diputat Francesc Xavier Tomas Puchol dixava el PP fart de corrupcio i ingresava en CV li vaig dir: “Retire lo dit anteriorment. Aixina m’ agrada, que li pegueu hosties a PP i PSOE per igual”. Sentandreu ha demostrat tindre unes dots per a la politica i per a convocar actes i manifestacions que han fet que el veja en molt bons ulls.

Hi ha qui acusa a Sentandreu de tindre un passat politic turbi. Pero lo cert es que cap dels qui argumenta aço critíca a Cipria Ciscar, Ferran Giner o Manuel Fraga. Hi ha qui acusa a Sentandreu de ser regionaliste. Pero la realitat es que el debat de si Valencia es una nacio o regio resulta esteril puix la pura veritat es que no som ni una cosa ni l’ atra; som una colonia (dels catalans). Hi ha qui acusa a Joan García de ser de dreta pero poc importa aço ara puix no mos juguem ser dretans o esquerrans; mos juguem ser valencians o catalans del Sur.

Diuen que rectificar es de savis. I llunt de la cabuderia d’ atres politics, Joan García ha comes erros que ha sabut solventar sobre la marcha. I aixo el fa gran. La meua valoracio particular de Sentandreu ha creixcut dia a dia i crec sincerament que hui per hui CV es el vot util per a salvar la Llengua Valenciana. Ell te diners i podria viure una vida comoda sense ficar-se en estos mals de cap i no obstant lluita per la seua patria. Ara lo que hem de fer es ajudar-lo lo maxim entre tots per a que esta embarcacio valencianista puga arribar a bon port.

Joan Garcia s’ ha clavat en politica sense vocacio nata. I ho ha fet per la mateixa rao per la que ho fan tots els homens honrats: perque la politica es massa important com per a dixar-la nomes en mans dels politics. Si Joan haguera vullgut vendre’s als peperos ya ho haguera fet fa anys. CV està plena de gent honesta que fugi de UV farta de que es venguera als peperos per un plat de lentilles. Sentandreu a banda de valencianiste es un home honrat i coherent, i aixo es algo tan dificil de trobar en politica que sols per aço ya es mereix el nostre vot.

Sentandreu s’ escriu en S de Superman. Joan es un autentic superheroe que està fent una tasca colosal. No sols ha resucitat al valencianisme de les seues cendres sino que a mes ho ha fet quan tot ho te en contra. El silenci mediatic, els insults facils i injustificats, la por de la dreta i de l’ esquerra... Sentandreu està bregant contra vent i marea, i en esta autentica lluita contra els elements que està duent a terme per a salvar la nostra patria del cancer catalaniste, l’ hem d’ ajudar tots. En les eleccions de 2007... Coalicio es la solucio! Sentandreu, avant!

http://llenguavalenciana.blogspot.com/