viernes, mayo 26, 2006

198) PER A QUAN UNS JOCS OLIMPICS EN VALENCIA?

Imagineu atletes valencians alçant el puny per la llengua?

171) Llengua Valenciana Si Blogspot. 26-5-2006.
PER A QUAN UNS JOCS OLIMPICS EN VALENCIA?
Ferrer.


Molts valencians somiem que la nostra terra puga acollir uns Jocs Olimpics algun dia. Es un proyecte molt a llarc determini obviament, pero no cap dubte de que cal treballar de valent des de ya si volem que siga realitat. El primer pas deu ser la construccio del nou Mestalla, un estadi olimpic que tinga capacitat per a albergar uns Jocs. El segon prestigiar i potenciar la pilota valenciana per a que siga deport olimpic en un futur. I el tercer, fer un curriculum espectacular de cara a ser mereixedors d’ organisar el maxim acontenyiment deportiu en el mon.

Saint Louis, Atlanta, Estocolm, Helsinki, Amsterdam, Amberes, Melbourne... Totes son ciutats olimpiques a les que Valencia no te res que envejar per lo que soc optimiste sobre les nostres posibilitats reals. Aixo sí, es del tot imprescindible anar acumulant un palmares deportiu sobresalient si es que els valencians volem l’ exit. Fins fa poc, sols mos hem llimitat a ser els convidats de pedra d’ actes com el Mundial de Futbol d’ Espanya 1982 (en la participacio del Mestalla) o els Jocs de Barcelona 1992, a on Alacant fon la subseu olimpica. Poc mes.

Mes recentment, el païs ha segut protagoniste en primera persona de grans proves deportives com el Mundial de Pilota Valenciana de 2000 celebrat en Valencia capital o les carreres dels Mundials de Motociclisme al Circuit Ricart Tormo de Chest, inaugurat en 1999. Ad eixos tornejos s’ ha de sumar la Copa America de Vela de 2007 (que podria tornar a repetir-se en Valencia capital si venç el vigent campeo, el barco suïs Alinghi) aixina com els Mundials d’ Atletisme de Pista Coberta que tindran lloc en el Velodrom Lluïs Puig en 2008.

El proxim exit en caure podria ser l’ organisacio de carreres dels Mundials de Formula 1 en el Circuit de Chest. Pero cal continuar fent curriculum. Per eixemple, organisar uns mundials de natacio, d’ atletisme a l’ aire lliure, d’ escacs, la final de la Copa Davis, etc. Acollir uns Jocs es molt complicat, hi ha una competencia atroç a nivell internacional. Fins i tot dins d’ Espanya, i despres de Barcelona 1992, les candidatures de Madrit o Sevilla son mes solides que l’ aposta valenciana hui per hui. En materia de deures encara els tenim tots per fer.

http://www.llenguavalenciana.blogspot.com/