viernes, diciembre 16, 2005

127) 9 D' OCTUBRE: QUAN LA PRENSA YA NO POT OCULTAR LA REALITAT.

Els peperos fugen (per vergonya) de la marea valencianista.

127) Llengua Valenciana Si. 10-10-2005.
9 D’ OCTUBRE: QUAN LA PRENSA YA NO POT OCULTAR LA REALITAT.
Ferrer.


A tots mos agrada sentir paraules positives. ¿A qui no li agrada que li diguen que el seu fill es el mes guapo del mon? (Encara que eixe fill tinga unes orelles com les de Dumbo) ¿A qui no li agrada que li diguen que som rics i prospers? (Encara que dispongam d’ un sou de merda i l’ hipoteca no mos permeta arribar a final de mes). Si, amics, a voltes la teoria es una i la dura realitat atra molt distinta. Esta es la tecnica que han usat Paquito Camps i Rita Barberà: un discurs autocomplaent. Valencia va be, som l’ octava maravella del mon, tot lo mon es alt, guapo i ric i el que no ho es sera perque no vol. Els patans del Canal Nueve una volta mes han tractat de silenciar, manipular i ocultar la realitat i canviar-la per una ficcio al servici del Partido Popular (PP).

1) Retransmetien imagens des d’ anguls impossibles per a que no es vegera la pancarta de Coalicio Valenciana (CV), encara que la Real Senyera apareguera en un lateral de l’ image de forma forçada i poc natural.

2) Donaven pas rapidament a una atra camera situada en atre lloc en el moment en que, de seguir retransmitint des de les mateixa videocamera, apareixeria en l’ image els globos o la pancarta de CV.


3) Requadraven en la image en primers plans del peperos, retallant inclus a la verdadera protagonista de l’ acte, la Real Senyera, per tal de que els espectadors no vejeren darrere la pancarta de CV.


4) Aixo si, dixaven d’ enfocar als peperos quan el public els insultava i els tirava monedes com els Judes que son.


5) Les camares casualment no estaven presents per a registrar els aplaudiments de la gent al pas de CV.


6) Mostraven les images desde dalt, de forma que sols es veia un rogle menut de l’ entorn de la Real Senyera.


7) Els globos taronja de CV es veien pero des de llunt, per a que els espectadors no els identificaren.


8) Feien lo possible per ocultar les banderes estelades dels nacionalistes valencians, mostrant-les des de lo alt.

9) Aumentaven la veu dels comentaristes i reduïen el so ambient pera que no se distinguiren els crits de “Llengua Valenciana, mai catalana”, “No mos fareu catalans” i “Derogacio de l’ AVLL Catalana”.


10) S’ escolten els chiulits a l’ himne espanyol i el comentariste diu que son moments d’ emocio.


11) Quan se sentia prop de la catedral el cantic “Llengua Valenciana...” de sobte tallen el so ambient i el locutor es posa a parlar per a que no es puga escoltar el “...mai catalana!”.


12) Entrevisten a una dona del public i un home de darrere mostrava a camera una pegatina de CV. El camera movia lleugerament la camera per a que no exira, l’home canviava la pegatina de lloc, i el camera es movia de nou.


La realitat que no poden ocultar els inutils del Canal Noi es que Paquito Camps cada volta enganya a menys gent, que mentres que Eliseu Climent fa les seues manifes per la vesprada per a que el numero de persones del public que li insulta siga menor, Joan García Sentandreu va arreplegant aplaudiments per alli per a on va. La realitat es que el valencianisme s’ està rejovenint, que cada volta es veuen mes banderes estelades, que l’ himne espanyol està de sobra en un dia com este. La realitat -i no el mon de fabula que mos ven Canal Noi-, es que el poble valencià continúa sentint com a valenciana la seua llengua. La realitat es que este 9 d’ Octubre, dia nacional dels valencians, ha segut el millor en molt de temps. Tenim motius per a mirar en optimisme al futur.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/