sábado, julio 01, 2006

229) ESPANYA PERT, VALENCIA GUANYA.

A Santiago Cañizares no li hagueren clavat un gol tan fava.

176) Llengua Valenciana Blogspot. 1-7-2006.
ESPANYA PERT, VALENCIA GUANYA.
Ferrer.


Es curios pero en la Seleccio Espanyola de futbol sempre passa lo mateix. Recorde fa uns anys que la prensa destacava que Espanya era la favorita per a guanyar el mundial. I ho deia unicament perque havia fet una fase de clasificacio brillant. Aixo si, obviaven que en dita fase els rivals eren Chipre, Israel, Austria, Bosnia, etc., etc. Novament s’ ha tornat a desatar l’ euforia i el triunfalisme pel fet de vencer a equips com Arabia Saudita i de nou s’ ha tornat a oblidar que tradicionalment Espanya acostuma a ser forta en els debils i debil en els forts...

Pero l’ unica veritat es que Espanya mereixia perdre. Per que?

-Perque no poden dir que Espanya es troba al mateix nivell que Alemanya, Argentina o Brasil pel sol fet de vencer per quatre gols a zero a una panda d’ aficionats com Ucraïna.
-Perque aci es pensaven que per vencer a Tunicia, Espanya guanyaria la Copa del Mon.
-Perque l’ alineacio la fa el Marca, la SER i la prensa de la Meseta.
-Perque Luis Aragonés ya no es lo que era.
-Perque no pots dixar en la banqueta a un porter quatre voltes vencedor del Zamora com Santiago Cañizares i ficar de titular a Iker Casillas, que no ha segut el millor porter de la lliga mai.
-Perque no es pot subestimar a una campeona del mon com França.
-Perque no es pot subestimar a un tres voltes millor jugador del mon com Zinedine Zidane.
-Perque els valencians per un minim de decencia hauriem de donar l’ esquena a una Seleccio Espanyola que representa a un estat que mos diu que “els valencians parlen catala” i que “als valencians aigua ni per a paelles”.
-Perque l’ alcalde de Paiporta ha insultat als valencians i europeus retirant les banderes valenciana i europea i dixant tota sola la bandera estatal en l’ excusa d’ animar a la Seleccio de la Gran Madrit.
-Perque la Seleccio dels valencians es la Seleccio Valenciana.

M’ alegre de que Espanya haja caigut. Sincerament. Yo sols podria animar a eixe païs si em permetera fer-ho en la meua llengua, pero com que Espanya prohibix i extermina el Valencià, per amor propi em negue a fer-ho. Molts espanyols entenen que Espanya es la Gran Madrit. Per aixo que no es sorprenguen si despres en Galicia, Euskadi, Catalunya o inclus en Valencia en menor mida s’ escolten coets i cants celebrant els gols de França. Algo rar està passant en esta Espanya en la que cada dia mes espanyols pareixen no tindre cabuda ni lloc.

http://www.llenguavalenciana.blogspot.com/