248) PER A QUAN SUCS VALENCIANS?
186) Llengua Valenciana Blogspot. 17-9-2006.
PER A QUAN SUCS VALENCIANS?
Ferrer.
La nostra terra es una potencia pel que fa a la produccio hortofruticola. Taronges, mandarines, clementines, pomes, raïm, melocotons, melons d’ alger i de tot l’ any, llimes, tomaques, albargines, pimentons, encisams, alls, porros, cebes, bajoca, arrossos, creïlles, chufa, cacaus, tramussos, garrofons, olives, etc, etc. Produccio molt rica en quantitat, qualitat i varietat. A diferencia d’ unes atres autonomies, l’ agricultura te un pes notable en la nostra economia i tradicio. Fruites, fruits secs, hortalises i derivats mos garantixen una alimentacio ben rica.
Es per aixo que em sorprenc que quan vaig a comprar al supermercat no trobe mai sucs valencians. Es podria dir que practicament no n’ hi ha, i si ne trobes, els pocs disponibles solen ser de marques blanques o no consolidades, escasa qualitat i d’ un sabor de taronja ben desagradable i amarc. En uns atres països beure suc es una tradicio cultural, i aci en Valencia que produïm tonellades de fruites no sols no es costum beure suc a l’ hora de dinar, sino que quan ne busques un que estiga fabricat en terres valencianes resulta que no en trobes cap.
Quasi tots els sucs de l’ Estat es produixen en Murcia, especialment en Jumilla. No es que tinga res contra eixa autonomia, ni molt manco encara contra tal ciutat (a on encara es parla Valencià), simplement es que soc dels qui pensa que si compres productes valencians crees puestos de treball en Valencia i si els compres fora crees puestos de treball fora. M’ agrada que a través de les meues compres l’ empleo i els impostos es queden en la meua terra i per aixo em sap mal que havent com hi ha tantes fruites cap empresari es moleste en fer sucs.
En esta terra quan se vol fer una beguda, se fa be. En Valencia se produix horchata de pura chufa valenciana, vins, caves, moscatels, cervesa, batuts i per supost aigua. Est es el païs dels inventors de la Coca Cola. Es per aixo que no em pot cabre en el cap que el mes vitaminic i saludable de tots els refrescos no es desenrrolle aci i que l’ hajam d’ importar de fora, mes si cap encara quan la produccio de fruites es tan elevada. Esta es una crida als empresaris valencians per a que produixquen i comercialisen sucs valencians que arriben a la nostra taula.
http://www.llenguavalenciana.blogspot.com/
PER A QUAN SUCS VALENCIANS?
Ferrer.
La nostra terra es una potencia pel que fa a la produccio hortofruticola. Taronges, mandarines, clementines, pomes, raïm, melocotons, melons d’ alger i de tot l’ any, llimes, tomaques, albargines, pimentons, encisams, alls, porros, cebes, bajoca, arrossos, creïlles, chufa, cacaus, tramussos, garrofons, olives, etc, etc. Produccio molt rica en quantitat, qualitat i varietat. A diferencia d’ unes atres autonomies, l’ agricultura te un pes notable en la nostra economia i tradicio. Fruites, fruits secs, hortalises i derivats mos garantixen una alimentacio ben rica.
Es per aixo que em sorprenc que quan vaig a comprar al supermercat no trobe mai sucs valencians. Es podria dir que practicament no n’ hi ha, i si ne trobes, els pocs disponibles solen ser de marques blanques o no consolidades, escasa qualitat i d’ un sabor de taronja ben desagradable i amarc. En uns atres països beure suc es una tradicio cultural, i aci en Valencia que produïm tonellades de fruites no sols no es costum beure suc a l’ hora de dinar, sino que quan ne busques un que estiga fabricat en terres valencianes resulta que no en trobes cap.
Quasi tots els sucs de l’ Estat es produixen en Murcia, especialment en Jumilla. No es que tinga res contra eixa autonomia, ni molt manco encara contra tal ciutat (a on encara es parla Valencià), simplement es que soc dels qui pensa que si compres productes valencians crees puestos de treball en Valencia i si els compres fora crees puestos de treball fora. M’ agrada que a través de les meues compres l’ empleo i els impostos es queden en la meua terra i per aixo em sap mal que havent com hi ha tantes fruites cap empresari es moleste en fer sucs.
En esta terra quan se vol fer una beguda, se fa be. En Valencia se produix horchata de pura chufa valenciana, vins, caves, moscatels, cervesa, batuts i per supost aigua. Est es el païs dels inventors de la Coca Cola. Es per aixo que no em pot cabre en el cap que el mes vitaminic i saludable de tots els refrescos no es desenrrolle aci i que l’ hajam d’ importar de fora, mes si cap encara quan la produccio de fruites es tan elevada. Esta es una crida als empresaris valencians per a que produixquen i comercialisen sucs valencians que arriben a la nostra taula.
http://www.llenguavalenciana.blogspot.com/
<< Home