viernes, noviembre 04, 2005

111) ESTATUT D' AUTONOMIA, CARTA COLONIAL.

Joan Imbecil Pla i Paquito Camps, units contra el poble valencià.
111) Llengua Valenciana Si. 31-5-2005.
ESTATUT D’ AUTONOMIA, CARTA COLONIAL.
Ferrer.


Ya n’ hi ha Estatut. Un Estatut fet des de Madrit a esquenes dels valencians. Un Estatut de minims que mos ha usat als valencians com a cobayes per a detindre les aspiracions autonomistes de les atres comunitats. Com ha dit Felip Puig, portaveu de Convergencia i Unio (CIU): “Es un intent d’ actualisar el cafe per a tots i damunt esta volta descafeinat”. Un Estatut que es una burla per als valencians, que s’ ha fet de pressa i corrent com en 1982.

Entre lo positiu destaca la consideracio de nacionalitat historica, la recuperacio del dret foral aixina com la capacitat de dissoldre les Corts anticipadament. Uns exits que podrien ser considerats com a tals en 1982, no hui. La famosa “clausula magica” que es trague de la manega Paquito Camps tan sols evidencia l’ incapacitat dels politics valencians per a obtindre una competencia si esta no ha segut obtinguda primer per catalans o vascs.

Entre lo negatiu es mante la barrera del 5%, no s’ asegura la financiacio, no hi ha Agencia Tributaria propia, ni un Tribunal Suprem Valencià i s’ ha perdut una oportunitat historica per a reivindicar l’ independencia de l’ Idioma Valencià, una fiscalitat foral com la d’ Euskadi o Navarra, o l’ eliminacio de les provincies per a que estes siguen sustituides per comarques, lo qual honraria a la nostra historia i aportaria vertebracio nacional al païs.

Pero lo pijor es que des de la Generalitat Catalano-Valenciana s’ han fet tots els esforços per a incloure l’ Academia Valenciana de la Llengua Catalana (AVLLC) en l’ Estatut, els membres de la qual seran triats per acort de 2/3 de les Corts. Parlant en cristia: PP i PSPV han oficialisat el catala via estatutaria. Aixo si, politics i prensa s’ ha cuidat molt de silenciar este detall; no siga cosa que el poble valencià s’ encabrone i no mos vote mes.

Yo, en lo personal, eixercire eixe dret natural inherent a tots els seres humans que es l’ objeccio de conciencia i la desobediencia civil. Entenc que un Estatut que fa oficial el catala en Valencia quan el 70% dels valencians diu que el Valencià i el catala son dos llengües distintes (CIS de 2004) es una traicio al poble. Una llei injusta no es llei, i per tant no cal obeir-la. Ad este nou Estatut li donare un bon us en una nit de diarrea per a ya sabeu qué.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/