viernes, marzo 03, 2006

156) JUNT A VALENCIA NO HI HA INDEPENDENCIA.

Carod-Rovira vol la Cataluña, una, grande y libre.
145) Llengua Valenciana Si. 3-3-2006.
JUNT A VALENCIA NO HI HA INDEPENDENCIA.
Ferrer.


Un dels crits de guerra mes famosos del catalanofascisme de les decades dels 70 i 80 era el de “Sense Valencia no hi ha independencia”. Aço vol dir ni mes ni manco que Catalunya per si a soles no tenía suficient pes com per a poder obtindre l’ independencia d’ Espanya i que necessitava de l’ ajuda de Valencia i Balears si volia atenyer este objectiu. Es tractava de construir una especie de Portugal de l’ Est (els Païsus Imaginaris) que en este cas sí, contarien en la suficient força demografica com per a lliberar-se al fi de Castella i del seu jou.

Pero la realitat es precisament la contraria. Si Catalunya s’ anexionara Valencia no tindria cap possibilitat d’ atenyer un estat independent. Perque no es tracta simplement de sumar mes poblacio per que sí, sino de sumar mes poblacio independentista (la qual sería la clau en un referendum d’ autodeterminacio) i es un fet que els valencians se senten a gust dins d’ Espanya. Aixo podra agradar o no no, es podra estar d’ acort o no, podra considerar-se una benediccio o una malediccio, pero lo que no pot negar ningu es que es la veritat. Agrade o no.

Ara m’ estic enrecordant d’ una enquesta que feren fa temps. Es tractava d’ analisar el grau d’ espanyolitat que hi havia autonomia per autonomia. Els mes espanyolistes de tota Espanya eren els balears, els segons n’ eren els valencians, tercers navarresos i quarts madrilenys. Lo de Madrit mes o manco s’ enten –es la capital de l’ Estat-, ara be, no dixa de ser curios que els tres pobles mes espanyolistes de tota Espanya tinguen els tres una cosa en comu: que se senten amenaçats d’ anexio per atres pobles veïns... Aço deuria fer reflexionar a mes d’ u.

En Catalunya la poblacio que es favorable a independisar-se d’ Espanya es aproximadament d’ un 30% (es dir, els votants d’ ERC i una part dels votants de CIU). Pero el percentage d’ independentistes en Valencia deu ser d’ un 5 o 6% com a molt. Aixo significa que si Catalunya s’ anexionara Valencia, s’ estaria anexionant una terra a on quatre millons de persones es senten espanyoles en major o menor grau. ¿Com podria guanyar-se un supost referendum d’ autodeterminacio als Païsus Imaginaris en una cantitat tan gran de botiflers com diuen ells?

Lo cert es que els catalans mai podrien independisar-se d’ Espanya si contaren en una carrega aixina. Si yo fora un independentiste catala lo primer que faria seria oblidar-me de Valencia i Balears, dos pobles que en el fondo no serien sino un obstacul insalvable per a l’ independencia de Catalunya. Els valencians i els balears sols serien un llastre del que cal alliberar-se lo mes pronte possible si es que els catalans volen mamprendre el vol. Sense Valencia sí hi ha independencia. Pero junt ad ella no. La microscopica Andorra es bona prova d’ aixo.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/