jueves, marzo 30, 2006

165) NECESSITEM IMPERIOSAMENT L' UNITAT DEL VALENCIANISME POLITIC (1/2).

L' equip V, en Diario de Valencia.
151) Llengua Valenciana Blogspot. 30-3-2006.
NECESSITEM IMPERIOSAMENT L’ UNITAT DEL VALENCIANISME POLITIC (1/2).
Ferrer.

Tenía yo en l’ institut un professor que mos deia que haviem d’ eixercitar el punt T. Mosatros mos pensavem que haviem oit malament, i que es referia al famos punt G de les dones. Pero no, es referia al punt T. Deia el meu mentor que el punt T era el del trellat i que estava dins del cap. Tot ve a colacio del continu anar i vindre de reproches dels dirigents de Coalicio Valenciana (CV) i d’ Unio Valenciana (UV), dos partits condemnats a entendre’s que no obstant estan donant de cara a la societat i als votants potencials una image que es prou grisa.

Joan García Sentandreu ha fet un grandissim paper. Ha retornat l’ ilusio i l’ esperança en un moment en que tot pareixia perdut. ¿Vos enrecordeu com estaven les coses abans de que Sentandreu creara un partit politic? Josep Maria Chiquillo, el Segon Pacte del Pollastre, transfuguisme, fracassos electorals, mentires, servilisme al PP... La gent critíca molt a Sentandreu, pero ya ningu se’n recorda de com estaven les coses fa sols dos anys. Ara mateix, CV ya te representacio autonomica i el PP es troba molt acollonat. Qui ho diria fa sols dos anys.


Chimo Ballester ha conseguit reestructurar un partit a la deriva i ficar orde dins de les seues files. Actualment te la responsabilitat historica de ser el primer president de UV integre, honrat i valencianiste, cosa que no ha segut ni Vicent González Lizondo ni Hector Villalba ni Josep Maria Chiquillo ni Juli Chanzà, que han portat a un partit que arribà a ser la tercera força valenciana (i en ocasions la segona) a una debacle. Ballester deu tallar en la trista dicotomia que ha portat en l’ ultima decada a UV a convertir-se en un simple apendix del PP.

A Sentandreu li diria que tinga mes ma esquerra, que siga mes moderat quan hi haja que ser-ho, que se cacen mes mosques en una gota de mel que un barril de vinagre. I a Ballester li diria que per damunt de lliderages o de personalismes, està la tan necessaria unitat del valencianisme politic. Als de CV els diria que l’ enemic no es UV i als de UV que l’ enemic no es CV. L’ enemic dels valencians es diu PP, PSOE, Entesa, BNC, CIU, ERC... Pense que Valencia esta massa sobrada d’ enemics com per a que anem mosatros tirant-mos pedres al cap.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/