jueves, junio 08, 2006

206) PER A QUAN UN TURISME DE SOL I PLAJA SOSTENIBLE?

En la plaja les dones es despullen davant dels chiquets.
173) Llengua Valenciana Blogspot. 8-6-2006.
PER A QUAN UN TURISME DE SOL I PLAJA SOSTENIBLE?
Ferrer.


Que el turisme es la principal font de riquea de la nostra nacio no ho discutix ningu. Que els antiprogressistes de l’ esquerra i els ecologistes volen destruir-lo no es tampoc cap secret. Ad ells els molesta que en Valencia s’ haja creat un gran imperi turistic que done treball al poble. Estan empenyats en exterminar el turisme de sol i plaja, potser perque el seu model de progressisme es el d’ eixos extremenys o turolencs que nomes naixer ya ho fan en la maleta baix del braç. No s’ enten d’ atra forma que reneguen d’ un negoci que dona treball a tanta gent.

Yo mai defendré que es creme un bosc per a construir chalets. Mai. Ara be, no entenc quin es el problema perque en una terra erma i baldia a on no hi ha arbres i que no aprofita per a res es construixca un hotel o un camp de golf. Els pseudoprogressistes continuament parlen de “desenrroll sostenible”, de que el turisme de sol i plaja està sobresaturat, etc, etc. Que havent ciutats de 10 millons d’ habitants com Nova York, mos queixem de que el model de Benidorm resulta insostenible perque tinga 100.000 habitants en estiu es per a morir-se de risa.

Es cert que el turisme de sol i plaja patix problemes en Valencia. I que es un model que pot ser insostenible en un futur. Ara be, la solucio no passa per dinamitar el turisme de costa, ni tampoc per impedir que es facen hotels que generen puestos de treball i milloren l’ oferta i la competencia, o per boicotejar els camps de golf, que, contra lo que molts es pensen, consumixen relativament poca aigua i resulten increïblement productius. La solucio passa per millorar els servicis paulatinament per a adequar-los a les necessitats d’ una poblacio que creix.

La solucio passa per: 1) Construir aparcaments publics, per a que aparcar no siga una odisea. 2) Millorar els accesos de les localitats costaneres, que es lo que es fa en una ciutat que creix per a evitar atascs, accidents de transit i embotellaments. 3) Garantisar el suministre d’ aigua, puix la solucio no es dixar de duchar-se sino que l’ aigua que es pert en la mar l’ aprofiten les persones. 4) Garantisar el suministre de la llum, invertint en energia solar, puix la solucio no es apagar el ventilador sino que les companyies electriques facen lo que cal fer.

http://www.llenguavalenciana.blogspot.com/