viernes, mayo 04, 2007

315) COPA AMERICA: TOTS EN L'ALINGHI I EL DESAFÍO ESPAÑOL QUE S'AFONE!

L' Alinghi vol repetir la Copa America en Valencia.

214) Llengua Valenciana Blogspot. 4-5-2007.
COPA AMERICA: TOTS EN L’ ALINGHI I EL DESAFÍO ESPAÑOL QUE S’ AFONE!
Ferrer.


Per a qui no estiga molt al corrent de lo que significa la Copa America de Vela, els explicaré que es un torneig de la talla d’ uns Jocs Olimpics que conta en una historia centenaria i que ve a ser algo aixina com un mundial de velers. He de dir tambe que aci el que queda campeo es el que decidix en quina ciutat es realisa la proxima edicio de la Copa America. Lo normal es que el club vencedor trie el seu païs per a disputar la competicio, per allo de que juga en casa. Pero s’ ha donat una circunstancia curiosa: el primer equip europeu de l’ historia que s’ ha fet en el titul ha segut l’ Alinghi (en 2003), que curiosament es una embarcacio helvetica. Clar, com que Suïssa no te costa havien de triar un atre lloc a on fer la regata; i per aixo escolliren Valencia per a l’ edicio de 2007.

La competencia fon dura. Valencia guanyà el concurs front a candidates de la talla de Barcelona, Mallorca, Napols... Una volta eliminada Barcelona, el seu alcalde Joan Clos digue que preferia que ixquera triada Napols abans que Valencia. Despres que mos conten l’ historieta de que valencians i catalans som germans, etc. Espanya decidi que competiria en la Copa America. Aixina es que buscaren un patrocinador (Iberdrola) per a costejar els costos d’ una embarcacio netament espanyola batejada Desafío Español 2007. Cal dir que en este barco espanyolero es decidi que colaboraria el Real Club Nautic de Barcelona i no el de Valencia com sería d’ esperar si tenim en conter que la Copa America s’ ha de disputar en aigües valencianes dins de molt poc.

En este torneig dels “Formula 1 de la mar” la prensa mos vol vendre una burra coixa als valencians. Mos diuen que el Desafío Español 2007 es el “de casa”, que al ser l’ unic barco espanyol cal animar-lo. Pero la realitat es que es un equip de merda i damunt han dit que si guanyen la Copa America la proxima edicio es fara... ¡en Barcelona! Per aixo el recolza tota la prensa. Per contra, el campeo suïs Alinghi ha dit que si en 2007 revalida el titul, la Copa America es tornaria a disputar en Valencia. Per lo tant, els valencians hem d’ estar tots a una en este club suïs que ha demostrat confiar en mosatros. I als espanyols i catalans que mos volen prendre el pel, els dire que desije de tot cor que el Desafío Español 2007 naufrague i li donen i be pel cul.

http://www.llenguavalenciana.blogspot.com/