lunes, mayo 21, 2007

317) 19-5-2007: 10.000 VALENCIANISTES OMPLIN LA PLAÇA DE BOUS.

19-5-2007: Més de 10.000 valencianistes abarrotaren la Plaça de Bous.
215) Llengua Valenciana Blogspot. 21-5-2007.
19-5-2007: 10.000 VALENCIANISTES OMPLIN LA PLAÇA DE BOUS.
Ferrer.

Des dels bons temps de l’Unio Valenciana (UV) de Vicent González Lizondo, ningu havia torejat en la Plaça de Bous i eixit per la porta gran. Ni tan sols els partits hegemonics, com PP o PSPV, s’atrevixen a tant. Coalicio Valenciana (CV) ha superat en nota la prova de foc; mes de 10.000 valencians han acodit al mitin valencianiste. Una sifra notable en els temps d’abstencionisme que corren. Mes encara tractant-se d’un partit nou.

La musica de Hector, Jesus Manuel, Sandra i Guille de Operación Triunfo, aixina com la de la Blau Band feren les delicies del public. La presentadora fon Maria Abradelo i fins i tot es sortejà una motocicleta. Estigueren presents Rosa Fuster, Josep Manuel Ricart Lumbreras, Joan Romero, Susana Hernández, Joan Culla, Josep Vidagany, Hermini Muñoz, Joan Vanrell, Vicent Baixauli, Anfos Ramon, entre uns atres.

Manolo Latorre i Elena Muñoz carregaren tintes contra la desastrosa gestio municipal de l’alcaldesa Rita Barberà. Joan García Sentandreu criticà a socialistes, populars i catalanistes per ser antivalencians. Dolors Garcia Broch feu una encesa defensa de la familia i de que cal llegislar per a protegir-la. Finalment, també els candidats per les llistes del Nort, Francesc Tomas Puchol, i pel Sur, Joaquim Corredor, intervingueren en l’acte.

El fet de que un partit jove com Coalicio Valenciana, naixcut en 2004, haja segut capaç de reunir a mes de 10.000 valencians en la Plaça de Bous fa que el valencianisme polític enfronte les eleccions autonomiques i municipals en un moderat grau d’optimisme. CV lluitarà per entrar en les Corts, Diputacions i Ajuntaments. Es dificil pero estem ahi. Sols queda apretar les dents fins al dumenge 27 de Maig i ficar-nos en les mans de Deu.