sábado, enero 15, 2005

7) EL SEGON PACTE DEL POLLASTRE.

En diners, torrons!
7) El Palleter. 3-5-2004.
EL SEGON PACTE DEL POLLASTRE.
Ferrer.


El Segon Pacte del Pollastre es l’ acort entre PP i UV per a que UV no es presentara a les eleccions estatals a canvi de que els unionistes Josep María Chiquillo i Valer Eustaquio concorregueren com a independents en les llistes del PP al Senat, en lo que podriem denominar transfuguisme llegal. Este Pacte del Pollastre es dugue a terme en els comicis de 2004 a pesar de que el 89% dels compromisaris unionistes votà a favor de que UV es presentara en solitari a les eleccions del 14-M. En aço els panchacontents de Chiqui i Valer conseguixen un sou –que es lo que sempre han buscat- a canvi de l’ absorcio de UV a mans del PP, que per fi podria aglutinar a totes les dretes del païs, desde la moderada a l’ ultradreta, passant per la regionalista tambe ara.

I de que es queixen ara? UV mai fon un partit democratic. De fet, tan sols els compromisaris tenen dret a vot en representacio dels militants que no poden votar al vot sino de forma indirecta en una formula que recorda al caciquisme del sigle XIX. Aixi que ningu clame al cel si la cupula directiva es passa pels collons la decisio dels compromisaris. Que si es tracta de jugar a ser cacics, el president unioniste Juli Chanzà es un de soca i arrel. UV mai fon un partit valencianiste. Nomes es un apendix de la dreta espanyolera del PP. El servilisme i la submissio al PP han segut maxims tota la vida. Tal es aixi que la gent pensa: “Votar a UV? Per a que? Per a que li done el meu vot al PP, millor vote directament al PP...” Esta espiral d’ autodestruccio ya arranca en 1991.

UV està morta i enterrada, representa una dreta cavernicola, fa olor a naftalina i s’ ha venut al PP a preu de saldo. Pero lo mes divertit de l’ assunt es que este nou Pacte del Pollastre no fona fruits (per als peperos). Els votants de UV no han passat a recolzar al PP –que de fet ha baixat en vots en Valencia- ni tampoc al PSOE (a pesar que son creiximent ho puga fer pensar). Si el PSOE ha creixcut es gracies a eixos esquerrans mes critics que tradicionalment es refugien en l’ abstencio pero que enguany s’ han movilisat per a castigar al PP en motiu dels atroços atentats de l’ 11-M. Per contra, els votants de UV han passat a l’ abstencio, lo que palesa la necessitat real d’ un gran partit valencianiste que cobrixca eixe sector de l’ electorat que no aten ni BNC ni UV.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/