sábado, julio 16, 2005

63) LA DICTADURA DE RITA: ES POT FER PIJOR?

Rita Barberà prometent per quarta volta el Parc Central.
63) Critica Social. 19-11-2004.
LA DICTADURA DE RITA: ES POT FER PIJOR?
Ferrer.


El Cap i Casal cada volta fa mes oix. Alli no hi ha valencians; sols equatorians i espanyols, per lo que l’ us del Valencià es simbolic. Yo la solc anomenar “carinyosament” Nueva Albacete. Nomes has de passar-te un dia per a descobrir per qué. La pudor a ceba, el fum dels coches, l’ inmundicia i els cagallons de gos desperdigats per tot arreu i que deus esquivar com en una carrera d’ obstaculs, fan de la capital una urbs depriment que fa oix.

El casc vell ha entrat en un proces de sarajevisacio alarmant. Està tan deteriorat que podria confondre’s en Bosnia perfectament. No ni ha AVE ni inversions per al port i l’ ajuntament està endeutat. No s’ amplia el metro i els usuaris patixen les folgues massives d’ un sindicat minoritari i mafios. L’ alcaldessa Rita Barberà ha promes el Parc Central quatre voltes (1991, 1995, 1999 i 2003) i no s’ ha fet res. Quatre ya. I no hi ha quint roïn.

La ciutat ha segut invadida per una legio de gitanos romanesos que exploten als seus fills per a la mendicitat. Els captadors t’ aborden per tot arreu. Ningu els repatria. En Russafa els camells venen coca en mitat del carrer a plena llum del dia. Les pobres putes africanes –amenaçades de mort per mafies- van pegant bacs d’ un barri a un atre provocant les ires i el rebuig entre els veïns. Algunes es prostituixen al carrer a plena llum del dia.

La cremada de coches es deport nacional. Bandes d’ adolescents descervellats es dediquen a cremar vehiculs de nit per pura diversio i maldat. Ya van centenars d’ autos i la cosa seguix igual. Els delinqüents s’ han fet els amos de la ciutat. Els tirons de bossa de ma i les navaixes en el coll estan a l’ orde del dia. La policia brilla per sa absencia. El botellot no dixa dormir als veïns, qui troben vomiteres en els portals com recort del dissapte nit.

Davant un panorama com este em pregunte: Es pot fer pijor? I no em referixc a la gestio de l’ alcaldessa, que en lo dit abans es qualifica per si a soles. Em referixc a la de l’ oposicio. Perque si Rita fa de la capital del païs una descomunal i pudorosa merda i la gent la continúa votant en massa, dic yo que sera perque l’ oposicio ho fa, encara que coste molt de creure, moltissim pijor encara. Pero d’ on no hi ha no es pot traure, que li anem a fer.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/