sábado, julio 16, 2005

64) IMPERIALISME CATALA.

Mapa de Catalunya: fins a Bagdad i mes alla.
64) Llengua Valenciana Si. 19-11-2004.
IMPERIALISME CATALA.
Ferrer.


Lo dels catalans es algo malaltuç. Yo pense que en el fondo –i per molt que la desprecien- senten un gran complex d’ inferioritat cap a Espanya. En el sentit de que Espanya fon una superpotencia fa segles, dispongue al passat d’ un imperi de dimensions planetaries on mai es ponia el Sol. I clar, els catalans, que son envejosos per naturalea, no volen ser menys i tracten de fer un colonialisme de Monopoly, de construir un imperi de mig pel. El proyecte ya ha canviat de nom tres voltes (Catalunya, Països Catalans, Eurorregio) i el resultat es zero. Ara i ades vejem una actitut imperialista cap a Valencia. Catalunya veu a Valencia com la seua particular Cuba.

Primer Pasqual Margall amenaça en portar al tribunal a José Luis Rodríguez Zapatero per dur a Brusseles una versio de la Constitucio Europea traduida al “valencià”. Despres Josep Lluïs Carod-Rovira amenaça en retirar el recolzament d’ ERC als presupostos si ZP no retira eixa “traduccio” o aclarix que l’ Idioma Valencià no existix. Despres, Jordi Pujol confesa lo que tots sabiem: que arribà a un acort en Eduardo Zaplana per a fer oficial el catala en el nostre païs, a canvi de donar la governabilitat d’ Espanya a José Mª Aznar. I es que tant mireusté que parla catala en l’ inmitat, com Zapatitos i el tripartit nacional-socialiste odien Valencia a mort.

“Son els catalans el lladre de tres mans”, ya ho va dir Francisco de Quevedo. Mos neguen l’ aigua, mos diuen que som catalans del Sur i damunt no volen que el Valencià siga una llengua europea. Despres vindran en el rollo de sempre: “que si som germans, que cal cooperar, estar tots junts, que som el mateix poble...” Puix sort que som el mateix poble perque si no ho arribem a ser no m’ imagine lo que mos farien! Si alli en el Nort creuen que a base d’ agredir a Valencia, conseguiran la nostra amistat es que estan tocats de l’ ala. Els catalans son aixina; imperialistes, llops, pirates, lladres la mentalitat dels quals es “lo meu es meu i lo teu es meu tambe”.

Pero totes estes humillacions mos passen als valencians per votar a la coalicions catalanufes com PSOE-ERC o PP-CIU que sols veuen en Valencia una moneda de canvi entre Madrit i Barcelona. Tot aço es resol fent tres coses. 1er. Votant en massa a la Plataforma Valencianista per a que entre a les Corts. 2on. Fent un referendum a on els valencians dixem claret que volem una Llengua Valenciana independent del catala. 3er. Fent exactament el mateix tipo de politica chantagista que està fent CIU i ERC, de tal modo que els sociates i peperos s’ hagen d’ agenollar front a la PV. Si ells juguen brut, mosatros tambe. En l’ amor i en la guerra tot val.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/