lunes, octubre 10, 2005

99) PER A QUAN UN REFERENDUM PER LA LLENGUA VALENCIANA?

Si volem salvar el Valencià cal derogar l' Academia de Zaplana.
99) Llengua Valenciana Si. 26-4-2005.
PER A QUAN UN REFERENDUM PER LA LLENGUA VALENCIANA?
Ferrer.


A mida que s’ acosta la cita de les eleccions autonomiques de 2007 es fan cabales sobre resultats, pactes, etc. Es molt provable que Coalicio Valenciana (CV) entre en les Corts i siga un partit frontiça. El president de CV, Joan García Sentandreu, ya ha dit mes d’ una volta que, en cas de tindre la clau de la governabilitat, donarà el seu recolzament al PP, pero que aixo no li eixiria gratis al president de la Generalitat Paco Camps, puix el pacte passaria necessariament per eliminar el catala i fer oficial la Llengua Valenciana. Per cert, ya aniria sent hora.

No es pot tornar a caure en l’ erro de 1995. El president d’ Unio Valenciana (UV), Vicent González Lizondo, va tindre l’ oportunitat d’ erradicar el catala i no li donà la gana. Preferi cobrar i callar, traicionar als votants. Es imprescindible fer-se en el control de la Conselleria de Cultura i Educacio, dels mijos de comunicacio i de les universitats. Aixina com tambe ho es derogar l’ Academia Valenciana de la Llengua (AVLL), i crear una Academia de la Llengua Valenciana (ALLV) i descatalanisar i valencianisar l’ escola, administracio, mijos, etc.

I cal reformar l’ Estatut per a que dixe asentat i sense dubtes que el Valencià es un idioma independent i distint del catala. Ara be, res tot lo anterior valdra per a res si no es fa un referendum (o consulta popular en el seu cas) a on el poble ratifique tot aço. Puix sense referendum el dia que el PP torne a governar en majoria absoluta o governe un tripartit d’ esquerres, ho desfaran tot i el cancer catala tornarà. No calen solucions per a quatre anys sino solucions per a sempre. I un referendum ho es. Cap govern futur s’ atreviria a llegislar contra ell.

Cal utilisar els mijos de comunicacio per a calfar l’ ambient de cara a votar dos referendums:

1) “Accepta voste que en l’ Estatut Valencià figure que el Valencià es una llengua independent i distinta de la catalana i de qualsevol atra, que funciona en les Normes d’ El Puig i que l’ ent regulador es l’ ALLV?”

2) “Desija voste que el nacionalisme catala desistixca del seu intent d’ incloure a Valencia en son proyecte de Països Catalans i que dixe en pau al poble valencià d’ una volta per totes i per a sempre?”.

A vore el poble que es lo que mos diu.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/