jueves, octubre 06, 2005

95) ECOLOGISTES: LA DRETA MES CONSERVADORA I ANTIPROGRESSISTA DEL MON.

Mural de la PJV en el llit del Turia.
95) Llengua Valenciana Si. 21-3-2005
ECOLOGISTES: LA DRETA MES CONSERVADORA I ANTIPROGRESSISTA DEL MON.
Ferrer.


"Un conservador es un home que creu que res deuria fer-se per primera volta".
Alfred E. Wiggam. Estadounidenc. Periodiste.

Anem a partir d’ eixa idea generalisada de que la dreta es per naturalea conservadora i reticent al canvi, que te por de que les coses alvancen, i que l’ esquerra es per naturalea progressista, moderna i que vol canviar el mon per a millorar-lo. Be, est es un simplisme tan discutible com acceptat socialment i en el que personalment no estic d’ acort, les coses no son tan facils, pero en qualsevol cas -i encara que siga per una volta- el donare per bo.

Aixina veiem que l’ esquerra ha promogut canvis positius a l’ historia com el sufragi universal masculi, el dret al vot de la dona, l’ alfabetisacio general dels chiquets, o els matrimonis civils d’ homosexuals en capacitat d’ adopcio. Per contra el conservadurisme -temeros de tot canvi- es nega per sistema a qualsevol alteracio que afecte als privilegis de l’ elit: no al sufragi universal, no a la sanitat publica, no a les parelles d’ homosexuals, etc.

Si partim de la base de que promoure canvis per a fer alvançar la societat es esquerrà i progressiste i que pretendre que el mon continúe inmutable fins al juï final es dretà i conservador, llavors l’ ecologisme es en el fondo la dreta mes conservadora i antiprogressista del mon. La cita de "Un conservador es un home que creu que res deuria fer-se per primera volta" d’ Alfred Wiggam definix a la perfeccio lo que es un ecologiste, un vert.

Fem un trasvas d’ aigua? No al trasvas d’ aigua! Fem una autovia? No a l’ autovia! Fem una carretera? No a la carretera! Fem l’ AVE? No a l’ AVE! Esta es la forma de pensar dels verts (que a mes son catalanufos). El no per norma al progrés material i economic. Si per ells fora viuriem en l’ Edat de Pedra... Inventem la roda? No a la roda! Inventem les cases? No a les cases! Ya estem be en la cova, que per algo es mes ecologica que una casa!

Es la mateixa gent que en el seu dia anava a tirar pedres al tren al vore-lo passar o que asegurava que el coche era un artefacte de Satan o que les vacunes -per artificials- havien de ser forçosament nocives per al ser huma. Tant els conservadors de dretes –que s’ oponen al progrés social i civil- com els conservadors d’ esquerres –que s’ oponen al progrés material i economic- son possiblement els dos majors lastres que pot arrossegar un païs.

No dic yo que no calga un respecte per al mig ambient; les tonellades de merda que estem llançant als rius a i l’ atmosfera mes tart o mes pronte ens han de passar factura. Cal protegir la naturalea. Pero aixo no significa fer un ecologisme tronat, irresponsable i catalanufo que s’ oponga per norma a qualsevol infraestructura. Sols quan la gent es done conte de que ecologia i economia no son incompatibles, començarem a anar pel bon cami.