lunes, noviembre 07, 2005

112) PREJUÏNS DELS CATALANS CAP A VALENCIA.

La bona fama dels catalans es coneguda en tot arreu del mon.
112) Llengua Valenciana Si. 7-6-2005.
PREJUÏNS DELS CATALANS CAP A VALENCIA.
Ferrer.


Lo bo de ficar el correu-e a disposicio dels llectors es que m’ escriuen i opinen sobre els meus articuls. Un dels llectors, un chic molt educat de Girona, em mostra que els catalans tenen prejuïns cap a Valencia. I si destaque estos prejuïns es mes que res perque pense que son estrapolables a molts catalans, no sols a aquell chic.

PER QUÉ MOS ODIEN?
Hi ha molts catalans que no entenen el sentiment d’ odi que hi ha en Valencia cap a Catalunya. Diuen que no mos han fet res per a que els odiem. A mi em recorda molt a eixa actitut de molts estadounidencs que en tota perplexitat es pregunten a si mateixos per qué hi ha tant d’ antiamericanisme al mon. “¿Per qué mos odien en Iraq? Pero si hem anat a lliberar-los! I com mos ho paguen? Intentant assessinar-mos, no entenc per qué eixe odi!”. No parlem d’ odi irracional sino de que tant Estats Units com Catalunya son pobles imperialistes que volen quedar-se en lo que no es seu. Per aço Catalunya es odiada pels pobles veïns i Estats Units per tot lo mon.

ENVEJA DE CATALUNYA.
Atres diuen que en Valencia hi ha tant d’ anticatalanisme perque els valencians tenim enveja de Catalunya. Yo pense que el valencià es un poble que no destaca per ser envejos pero ficats a ser-ho dic yo que sería mes llogic tindre zels d’ Estats Units, Alemanya, Italia o Japo abans que de Catalunya. ¿O es que Catalunya es ara un païs tan important a nivell mundial com per a que tots li tingam enveja? Els catalans no tenen la renda per capita de Luxemburc, ni la democracia directa de Suïssa, ni el petroleu de Veneçuela, ni el tamany de Canada, ni la tecnologia punta de Japo... En tots els respectes... No es pot tindre enveja d’ un païs que no destaca en res.

VALENCIA, POBLE FACHA.
Als valencians se mos considera un poble facha, carca, pepero, de l’ Opus, folkloric, envejos, acomplexat, oixos, espanyolero, botifler i un llarc etcetera. Lo que em pregunte es... Si tant d’ oix fem per qué insistixen, erre que erre, en federar-se en mosatros? No ho entenc. Perque si a mi no em cau be el meu veï no li proponc que se’n vinga a viure al meu pis. Lo ben cert es que darrere de la suposta germanor de valencians i catalans sols hi ha una intencio d’ expansionisme colonialista, un proyecte -el de la Gran Catalunya- que recorda massa al de la Gran Servia de Slobodan Milosevic o a la Gran Alemanya d’ Adolf Hitler. I com diu el lema: nazis no!

Per lo tant, amics catalans, ni odis oligofrenics ni rancies envejes ni ultradretes neofraquistes. Tot aixo es el fruit dels prejuïns. Els valencians lo unic que volem es viure tranquilament, sense ingerencies de fora, sense Eurorregions, ni Comunitats Nacionals Catalanes, ni Països Catalans. Nomes volem que mos dixeu viure en pau.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/