martes, enero 03, 2006

133) BOICOT ALS PRODUCTES CATALANS: QUI SEMBRA VENTS RECULL TEMPESTATS.

El cava catala, principal damnificat pel boicot.
133) Llengua Valenciana Blogspot. 3-1-2006.
BOICOT ALS PRODUCTES CATALANS: QUI SEMBRA VENTS RECULL TEMPESTATS.
Ferrer.


El politic d’ ERC Josep Huguet ha montat en colera pel boicot als productes catalans. Diu que es comparable a la persecucio dels jueus a mans dels nazis. Pero realment... ¿qui ha començat este boicot? Qui boicoteja a qui?

1) En quant es produï el canvi electoral en 2004, a ERC li faltà el temps per a presionar a José Luis Rodríguez Zapatero per a derogar el PHN. Pensarien: “Ni una gota d’ aigua per als nostres germans del Sur!”.


2) Quan Barcelona quedà descalificada en el concurs per acollir la Copa America de Vela 2007, el seu alcalde, Joan Clos afirmà que ell preferia que Napols s’ adjudicara el torneig en lloc de Valencia capital... Ya ne van dos.


3) A proposit de la candidatura de Madrit per als Jocs Olimpics, Josep Lluïs Carod-Rovira inicià una dura i polemica campanya de boicot contra ella ... Tot aixo, a pesar de que Madrit recolzà a Barcelona en els Jocs del 92.


4) En la cistella de Nadal que sorteja entre els seus clients, La Caixa retirà tots els productes no catalans (com els torrons de Xixona). I aixo a pesar de que la majoria de la clientela de La Caixa es troba fora del seu menut païs.


5) La Generalitat Catalana subvenciona des de fa anys webs que promouen els boicot als productes espanyols. Lo curios es que s’ irrite si despres els consumidors espanyols diuen de no volen cava catala pero si d’ atres llocs.


6) En la Pasarela Gaudi han decidit que no deixaran participar a dissenyadors no catalans. Despres, quan puje com la bromera Cibeles i la Pasarela del Carmen, sempre els quedarà el recurs d’ acusar-los de catalanofobia, etc.


7) Per a la Fira del Llibre de Frankfurt 2007, la Generalitat Catalana volia que a l’ espai dedicat als lliterats catalans no aparegueren els qui escriuen en espanyol. De no ser per la negativa de la Fira, el boicot hauria eixit avant.

I aixina podriem afegir un infinit etcetera. Ara circula en internet una molt copiosa llista de productes catalans als que boicotejar. I mentres el cava catala cau en picat, les vendes del cava valencià han creixcut mes del 400%.

Tiren la pedra i despres amaguen la ma. Catalunya no pot tractar en despotisme als seus clients i despres ficar el crit en cel si no li compren res. El boicot als productes catalans se l’ han fet els mateixos catalans ells a soles.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/