miércoles, enero 04, 2006

134) LA COPE SOM TOTS.

La Cadena COPE denuncia la corrupcio del tripartit.

134) Llengua Valenciana Blogspot. 4-1-2006.
LA COPE SOM TOTS.
Ferrer.

La prensa lliure es un dels poders mes importants que hi ha. Tant es aixina que es convertix en un element vital per a que la democracia puga existir. La majoria de voltes que els politics fan algo es fruit de la denuncia d’ un assunt per part dels mijos, la majoria de voltes que un corrupte s’ asenta en la banqueta dels acusats es perque algun periodiste intrepit ha destapat un cas que d’ un atra manera mai de la vida hauria pogut eixir a la llum.

Espanya no es una democracia. Es una dictadura disfrassada de democracia. Prova d’ aço es que quan un mig de comunicacio toca els collons al governant, este busca una excusa per a tancar-lo. En Felipe González ya es va tancar Diario 16 i Antena 3 Radio, en Jordi Pujol la COPE Catalunya i per ultim en José María Aznar els periodics vascs Egin i Euskalunon Egunkaria. Els vells costums de la censura franquista persistixen encara hui.

La Generalitat Catalana vol tancar la COPE. Teoricament per “catalanofoba”. En realitat, per ser l’ unica emisora que critíca els desmans i la corrupcio del tripartit catala. La Generalitat ha creat una llei mordaça per la qual una academia de comisaris politics (en lloc d’ un tribunal) podria tancar un mig de comunicacio si els seus continguts no s’ ajusten a la veritat. La veritat segons qui –es preguntarà-? La veritat segons el tripartit, clar.

I este model franquiste s’ exportarà a tot l’ Estat en breu. El dictador José Luis Rodríguez Zapatero mostra aixina el seu talant franquiste i es coloca a l’ altura de Miguel Primo de Rivera i Francisco Franco. Les males amistats fan molt, i clar, els amics de ZP son Fidel Castro, Hugo Chávez, Evo Morales, Mohamed VI, Josep Lluïs Carod-Rovira, etc. I clar, de freqüentar estes amistats puix mira, algo se li ha pegat a l’ home.

A mi personalment em crida l’ atencio que en lo moltissim que mos ha costat conquistar drets basics com el de la llibertat d’ expressio, d’ informacio i de prensa sempre aparega en escena un antifranquiste que enyora la censura de l’ antic regim. Em preocupa molt que vullguen tancar la COPE perque si ho logren vindran mes radios darrere. No ataquen una emisora sino a la llibertat d’ expressio, d’ informacio i de prensa. Mos afecta a tots.

El tir no obstant els està eixint per la culata a lliberticides i amics de la censura. Mes de 700.000 persones han firmat ya una iniciativa per a que la Unio Europea (UE) investigue l’ acosament de la Generalitat als periodistes en Catalunya en lo que es una reaccio sense precedents a Europa. Si estas a favor de la democracia i del dret dels ciutadans d’ estar ben informats, combat la llei mordaça neofranquista. Perque la COPE som tots.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/