viernes, marzo 31, 2006

166) NECESSITEM IMPERIOSAMENT L' UNITAT DEL VALENCIANISME POLITIC (2/2).

Si UV i CV s' unixen es poder fartar al PP.

152) Llengua Valenciana Blogspot. 31-3-2006.
NECESSITEM IMPERIOSAMENT L’ UNITAT DEL VALENCIANISME POLITIC (2/2).
Ferrer.


Cal una aliança de concentracio nacional front a aquells que estan desmantellant Valencia. Tenim un Estatut que mes que tal es una carta colonial, el PHN derogat, l’ AVE que pot arribar al 2020, el boicot a la Copa America, el deficit fiscal, l’ endeutament massiu de la Generalitat i l’ empobriment galopant de la societat, la falta d’ una Agencia Tributaria propia, el catala en les escoles i mijos de comunicacio...Si Coalicio Valenciana i Unio Valenciana no s’ unixen front a l’ enemic comu, Valencia sera borrada del mapa. Mos juguem ser o no ser.

Formules s’ han barallat moltes. L’ absorcio de UV dins de CV, la disolucio dels dos partits per a fusionar-se en un nou que contaria en una nova estructura juridica, una coalicio dels dos grups a l’ estil de Convergencia i Unio (CIU), o fins i tot es podria fer una especie d’ Entesa “a la valenciana”, a on un sol paraigües incloguera a UV, CV, Accio Nacionalista Valenciana (ANV), etc. i que dixara les portes obertes a noves incorporacions. Yo no sé quina sera la millor formula, yo lo que unic que sé es que cal l’ unitat del valencianisme politic i cal ya.

El fet de que les forces politiques valencianistes estiguen dividides frena les aspiracions del valencianisme. Hi ha molta gent que s’ animaria a votar per una candidatura unificada dels dos, o que fins i tot s’ afiliaria. Pero clar, el fet de que vagen per separat els tira cap arrere. I estic convençut de que si estigueren units a hores d’ ara el PP ya hauria perdut la majoria absoluta en les Corts Valencianes puix hauria precicipitat el desembarc de carrecs peperos en les files de la candidatura unida, seguint l’ estela de Francesc Tomas Puchol, diputat de CV.

Hui decenes de mils de valencians esperem com mana caigut del cel la tan anhelada unitat del valencianisme politic. Sentandreu i Ballester son bons homens, que han fet un bon paper i que quan s’ equivoquen no ho fan de mala fe. Pero als dos els recordaria lo que mos deia el meu mestre: cal eixercitar el punt T, el del trellat. Que negocien, que cedixquen els dos un poc. Si la candidatura unica al final no qualla, els potencials votants de segur que li tiraran en cara als dos dirigents no haver ficat suficient de la seua part per a juntar a Coalicio i Unio.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/