lunes, octubre 09, 2006

257) 9 D' OCTUBRE: L' ENFONSAMENT D' UNA NACIO.

El 9 d' Octubre, una cita mes trista cada any.
192) Llengua Valenciana Blogspot. 9-10-2006.
9 D’ OCTUBRE: L’ ENFONSAMENT D’ UNA NACIO.
Ferrer.


Este 9 d’ Octubre l’ he viscut des de la tristor de vore l’ afonament d’ una patria. Mentres que la mija de deute de l’ Estat es del 40% del nostre presupost, en el cas de l’ autonomia de Valencia ascendix al 89%. Aixo vol dir que dels 11.000 millons d’ euros de presupost, destinem 10.000 a pagar interessos. El bloqueig economic del govern central socialiste i el balafiament del govern autonomic popular esta afonant en la miseria al nostre païs.

Des de l’ entrada en vigor de l’ euro tots mos hem empobrit. Els preus estan pels nuvols. La gent no parla d’ una atra cosa que no siga lo cara que està la vida. Els jovens estan cobrant un sous indecents de fa una decada mentres que la complicitat mafiosa de constructors i politics fa que el cost de la vivenda creixca un 15% cada any. Cada volta es mes dificil arribar a final de mes, mes dificil comprar-se un pis, mes dificil poder tindre un fill...

El model sanitari que s’ està imponent es el de l’ Hospital de la Ribera (Alzira), es dir, titularitat publica i gestio privada que estan fent de la salut publica un negoci privat. El deute es tan galopant que ya casi no es construixen nous coleges ni instituts, per lo que els jovens professors valencians han d’ emigrar a Catalunya per a donar classes. Pareix mentira, pero despres d’ emigrar a França i Alemanya al passat, toca fer maletes de nou.

L’ industria tradicional està sent desmantellada per complet. El calcer, el textil, els joguets... en pocs anys mos podem trobar en que tota l’ industria manufacturera de les comarques del Sur pot haver desaparegut del mapa. L’ inversio estrangera ha caigut, les empreses es deslocalisen, no tenim AVE, Aeroport de Castello, Parc Central, autopistes ni una fiscalitat foral que pose freno a tot aço. La nula competitivitat mos du explotacio i paro.

L’ agricultura te els dies contats. Als nostres ports arriben taronges marroquines i egipcies a les que posen l’ etiqueta de “Comunitat Valenciana” i son exportades a Europa com si foren fruites valencianes. I tot aço en l’ autorisacio i beneplacit d’ una classe politica que te por dels arancels i condemna el camp a la destruccio. Els nostres agricultors li paguen la pensio a uns aragonesos i castellans que no mos volen donar ni una gota d’ aigua.

A banda tenim els multiples casos de corrupcio que estan emergent de baix de les pedres com si foren bolets. El cas IVEX, el cas Julio Iglesias, el cas Eduardo Zaplana, Carles Fabra, Luis Díaz Alperi, Terra Mitica, Oriola, Torrevella, etc, etc, ect. S’ estan unflant a furtar (a mosatros) i la gent ho be ho ignora tot i es feliç de la vida, o inclus li es indiferent en cas de saber lo que està passant. Es una societat encanallada complice del crim.

Tenim una classe politica que no es mereix ni el dret a respirar i que per contra mos esta governant. Ah, i en cap moment he parlat del tema llingüistic o cultural! Aço es lo que n’ hi ha. Valencia fa aigües per tots els costats com el Titanic, Valencia s’ afona mentres que mosatros continuem parlant de futbol o prenent el solet a la plaja. Vivim en el païs de les maraveles. La millor terreta del mon. No passa res. En Valencia mai passa res.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/