viernes, septiembre 22, 2006

252) BOICOT A LA CAIXA.

ERC reclama als funcionaris catalans el 20% del seu sou.
188) Llengua Valenciana Blogspot. 22-9-2006.
BOICOT A LA CAIXA.
Daniel Martínez.

El boicot als productes catalans que des de fa temps es promou de forma espontania a tot internet te en La Caixa un dels principals damnificats. Tot va escomençar a partir de l’ OPA hostil de Gas Natural –participada accionarialment per La Caixa- a l’ electrica Endesa, que busca construir un monopoli energetic en bona part de l’ Estat que dispararia el preu de la llum i del gas per a que quatre especuladors es facen rics de la nit al mati.

No dixa de ser una prepotencia que La Caixa no invertixca ni un gallet fora de Catalunya, que es a on residix el 70% dels seus clients (¿que passaria si tots decidiren retirar els seus estalvis?) o que en les cistelles de Nadal de la Caixa, l’ entitat ficara tan sols productes catalans dixant de banda els de Valencia o Balears (unes autonomies a les quals consideren terres catalanes sols per a lo que els conve pero per a lo que no volen no ho son).

Pero es que la propia realitat de sa terra natal es dramatica. Un millo de pobres en Catalunya (d’ una poblacio de 7 millons), 5.000 chiquets catalans estudiant en barracons, pisos a mes de 300.000 euros en la ciutat de Barcelona, l’ afonament del barri del Carmel, els casos de corrupcio del famos 3% que CIU exigia baix ma als empresaris per a concedir llicencies o el 20% que ERC reclamava als funcionaris si no volien perdre el treball, etc.

¿Pero no diuen que les caixes d’ estalvis estan per a l’ obra social? Puix en La Caixa en lloc de resoldre els problemes socials s’ empleen els diners publics per a especular. El boicot està afectant a La Caixa i els seus directors ho admeten en secret, tant per la gent que decidix retirar els seus ingressos i posar-los en atre banc com molt especialment pels grans capitalistes que podrien depositar els seus diners alla i que ara no ho pensen fer.

Si vols boicotejar a La Caixa no es prou en no donar-li els teus estalvis. Tenen moltissimes coses. A continuacio posem les participacions significatives del grup en empreses molt conegudes.: 15% Banco Sabadell - 3.8% Deutsche Bank - 48% Inmobiliaria Colonial - 43% Port Aventura - 30% Occidental Hoteles - 32.3% Gas Natural - 23.1% Aguas de Barcelona - 12.5% Repsol - 3.5% Telefónica - 5% Endesa - 30% Panrico - 20% Caprabo. Boicot a La Caixa! Peguem-li dur!

http://llenguavalenciana.blogspot.com/