lunes, mayo 28, 2007

318) EL TRIUMF DE L'HIPOCRESIA, L'INFAMIA I LA MENTIRA.

El fariseisme del PP, la clau de la seua victoria.
216) Llengua Valenciana Blogspot. 28-5-2007.
EL TRIUMF DE L’HIPOCRESIA, L'INFAMIA I LA MENTIRA.
Ferrer.


Els resultats de les eleccions autonomiques son contundents: 55 diputats per al Partido Popular (PP), 37 per al Partit Socialiste del Païs Valencià (PSPV) i 7 per a Compromis del Païs Valencià (CPV). El resultat ha segut tan devastador que sols es pot fer una sola llectura: el PP ha arrasat i tots els demes han perdut. Els socialistes han tret inclus menys vots que fa quatre anys, Compromis es queda llunt dels 10 escanys esperats, Unio Valenciana (UV) ha patit el pijor resultat de sa historia i Coalicio Valenciana (CV) ha fet el ridicul. Sense mes.

A nivell municipal, tres quarts de lo mateix. El Partido Popular anava creixcut, desbordat. Ha vençut fins i tot en el cinturo roig, tradicional feudo socialiste, i s’ha fet en els Ajuntaments de Torrent i Paterna. Tambe ha segut capaç de deglutir a tot el valencianisme inclus en les zones en les que este conta en mes predicament com Valencia capital, l’ Horta i la Ribera. La divisio del vot valencianiste ha contribuit a que ni Coalicio ni Unio hagen obtingut cap regidor en un grapat de pobles, quan d’haver anat junts haurien superat el llisto del 5%.

La derrota es abrumadora. El politic valencià mes fret i calculador, Rafael Blasco, ha sabut be desactivar a l’esquerra i al valencianisme. Ara cal buscar l’aliança d’Unio i Coalicio de cara a sumar forces, si es que volen tindre unes minimes aspiracions politiques de cara al futur. El PP ha deglutit al valencianisme. Pero no cal desmoralisar-se. Cal deprendre dels erros comesos, i replantejar-se les estrategies. CV es un partit jove que acaba de naixer. Toca recompondre files i treballar de valent. Les eleccions estatals de març de 2008 ya estan ahi.