miércoles, abril 20, 2005

37) ZAPLANA, L' ANTI-MIDES, CONVERTIX EN MERDA TOT LO QUE TOCA.

Zaplana i Camps combaten per la Generalitat Catalano-Valenciana.

37) Critica Social. 30-7-2004.
ZAPLANA, L’ ANTI-MIDES, CONVERTIX EN MERDA TOT LO QUE TOCA.
Ferrer.


Amics llectors, si un dia vos trobeu en l’ ex-president de la Generalitat Eduardo Zaplana per carrer, fugiu a tota pressa. Està malait, es un Anti-Mides i convertix automaticament en merda tot lo que toquen les seues mans. Tots els negocis que inicia son maquines de perdre diners, dixa deutes alla a on va. Si Edu tocara en la ma a Microsoft, aniria a la bancarrota en una semana. A Edu, si li dixen, es capaç matar a la gallina dels ous d’ or.

Quan arribà al poder, RTVV tenía una programacio acceptable (que no bona) i un deficit minuscul. El PSPC feu una gestio economica decent de RTTV. Pero Zaplana introdui una programacio fem per a fer-la comercial, feu del Canal Nueve la seua televisio personal i el resultat fon la multiplicacio per cinquanta del deficit en set anys i el descens vertiginos d’ anunciants, ingressos i d’ audiencia (sobretot a Radio Nueve, que ningu sent ya).

Com que el deficit començava a ser titanic, pensà Edu en pseudoprivatisar la gestio del Canal Nueve. Aplicaria el mateix sistema de pseudoprivatisacio de la sanitat que ha fet en l’ Hospital de la Ribera d’ Alzira, que es resum lliterament en “Si hi ha beneficis son per a l’ empresari, si hi ha perdues les paga el poble”. Este nou sistema no sols ha demostrat resultar deficitari sino que a mes ha empijorat l’ atencio medica als pacients, etc.

El seu somi mes faronic, Terra Mitica (un parc tematic ubicat a la capital mundial del turisme, Benidorm), era, s’ agarrara per a on s’ agarrara, la gallina dels ous d’ or. Aixo no podia perdre diners de cap de les maneres. Pero en quant Edu tocà Terra Mitica en les seues mans magiques, de sobte un maremot de merda es precipità sobre l’ empresa: quatre anys consecutius de perdues des del naiximent i suspensio de pagaments. Qui dona mes?

Despres de que durant anys ens prometera proyectes molt ambiciosos al temps que necessaris i que cap d’ ells es concretara (Parc Central, AVE, PHN...) i de que balafiara el capital public en faraonismes com Terra Mitica o la Ciutat de les Arts i les Ciencies (empreses que deurien haver correspost a l’ iniciativa privada) ens trobem en que les arques publiques estan buides i que no queda ni un centim per a construir res de lo que realment ens cal.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/