domingo, abril 10, 2005

32) PER A QUAN UNA LLEI EFICAÇ CONTRA ELS MALTRACTAMENTS?

Els maltractaments causen mes morts que el terrorisme.

32) El Palleter. 21-7-2004.
PER A QUAN UNA LLEI EFICAÇ CONTRA ELS MALTRACTAMENTS?
Ferrer.


Que els arbres no ens tapen el bosc. Valencia no te un problema de violencia domestica sino de violencia a seques. Valencia es una nacio a on un etarra et pega un tir en la nuca i passa set anys en preso. Valencia es una nacio a on un nazi t’ assassina a la porta d’ una discoteca tan sols que per divertir-se i passa dos anys en preso. Que li pot ocorrer llavors a un home que maltracta sistematicament a la seua dona? Puix evidentment res. I res li passarà mentres tingam lleis que velen pels drets dels bochins i no pels de les victimes, que es com hauria de ser.

La llei contra la violencia de sexe que prepara el PSOE es inconstitucional ya que fa que una maltractadora reba un castic menor que un maltractador pel sol fet de ser dona. Per al PSOE una dona no pot matractar fisica ni psicologicament al seu home, ni enverinar-lo, ni atacar per zels a la nova parella del seu ex-marit, ni tampoc a un ancia o un discapacitat, ni llançar al contenidor del fem a un bebe recent naixcut, ni ser lesbiana i maltractar a sa parella... Acas hi ha victimes de segona que mereixen menor proteccio que atres? Al pareixer, si.

En esta lacra que mata mes que el terrorisme tan sols s’ acabarà quan hi haja ma dura contra els maltractadors. Si un individu sabera que per maltractar a la seua parella li van a caure trenta anys de preso i la perpetua si la mata, no s’ atreviria a fer-li cap mal. Pero si el castic que reps per torturar i assassinar a la teua parella es el de tres anyets en preso i despres a casa, llavors compensa soterrar-la. Nomes quan hi haja condemnes tan fortes que tinguen un espectacular efecte disuasori per a l’ agressor, descendirà el numero de victimes en el nostre païs.

Atres mides poden ser punir les falses denuncies per maltractament (habituals en separacions i divorços) en igual severitat que el maltracte en si, l’ inmediat ingrés en preso en cas de violacio del regim d’ alluntament (ara les victimes se’n van de casa i els agressors passejen tranquilament pel carrer), la perdua de la custodia dels fills per al maltractador, promoure la contractacio de les victimes en sucoses ventajes fiscals per als empresaris, fomentar l’ igualtat de sexes des de l’ escola, ajuda juridica i psicologica gratuïta per a victimes, etc.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/