domingo, abril 17, 2005

34) BARCELONA 2004: EL FORUM DE L' ESPECULACIO I L' INCULTURA.

En el Forum briden per l' igualtat de tots els pobles i cultures.

34) Critica Social. 25-7-2004.
BARCELONA 2004: EL FORUM DE L’ ESPECULACIO I L’ INCULTURA.
Ferrer.


El de Barcelona 2004 es mostra com un forum universal de totes les cultures... Encara que l’ himne espanyol o la Llengua Valenciana, per citar nomes dos eixemples, no tinguen cabuda en ell. El Forum preten ser una gran fabrica d’ idees i dialec per a arreglar el mon. En realitat, no es sino un gran entramat d’ especulacio i merda, una posta en escena megalomana i buida de sustancia, un insult als pobres i una casa dels horrors que ven fum.

Quins son els objectius reals del Forum? Son tres. 1) Repartir-se un pastis de mes de 3.000 millons d’ euros (contant infraestructures i contingut) entre els quatre especuladors de torn. 2) Que les empreses patrocinadores aprofiten l’ escaparat del Forum per a publicitar-se i dotar-se d’ una image de “solidaries”. 3) Construir un gran parc tematic de la superficialitat, un forum en el que es venga fum i a on els assistents paguen a canvi de res.

Qui està a favor del Forum? El Forum, que no condemnà l’ invasio d’ Iraq, ve patrocinat -entre atres- per una serie de bancs i multinacionals en uns forts interessos en l’ economia de guerra i la produccio armamentistica, i per empreses contaminants que no respecten el mig ambient ni els drets laborals, pero que esperen crear-se una image “humana”. En general, les multinacionals, els politics i la prensa estan del costat d’ este esperpentic circ.

Qui està en contra del Forum? La majoria d’ ONGS (com Amnistia Internacional o Greenpeace) no volen saber res. Noam Chomsky, Naomi Klein, Susan Sontag, Günter Grass o Jose Bove declinaren participar. Els conferenciants que en principi acceptaren anar al Forum i una volta s’ han informat be han decidit retirar-se al final son Bill Clinton, Kofi Annan, Nelson Mandela, Helmut Khol, Jacques Delors, José Saramago, etc.

A qui beneficia? Als empresaris que han fet l’ especulacio del segle, als patrocinadors que es publiciten, a l’ alcalde Joan Clos que s’ asegura la reeleccio en esta faraonada i a una serie d’ entretenidors (cantants, actors de teatre, artistes...) que van a fer els seus bolos o que treballen a colp de subvencio, i de conferenciants (politics oportunistes, intelectuals progres de salo...) que viuen de prostituir-se intelectualment i de parar la ma.

A qui no beneficia? Al millo de pobres de Catalunya, que voldria que els 3.000 millons d’ euros es destinaren a obra social. Als contribuients de tot l’ Estat, que sufraguem aço en els nostres impostos. Als treballadors del Forum, subcontrats i explotats. A Barcelona que no es promociona (fora d’ Espanya ningu coneix el Forum) ni al poble, que passa (l’ assistencia de public es infima). Este forum de l’ incultura apesta a inmoralitat des de llunt.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/