jueves, julio 21, 2005

67) PER A QUAN SELECCIONS NACIONALS VALENCIANES?

28-12-2001: La Seleccio Valenciana debutà golejant a Lituania per 4 a 1.

67) Critica Social. 1-12-2004.
PER A QUAN SELECCIONS NACIONALS VALENCIANES?
Ferrer.


Aixo de viure en una nacio sense estat com es Valencia te molts inconvenients. Un d’ ells es careixer de seleccions nacionals propies mes alla d’ una de futbol que juga un partit amistos a l’ any el dia dels inocents. Espanya es un estat opressor de pobles, una carcel de nacions, un camp d’ extermini de llengües i cultures, i per un minim de coherencia passe d’ animar a la seleccio d’ un estat (Espanya) que em diu que parle catala. Al contrari, cada volta que Espanya juga yo vaig de la ma del rival, i si pert m’ alegre. Gracies Corea del Sur per tot!

Al careixer de seleccio nacional he de buscar-me unes atres que em representen millor de lo que fa Espanya (per a lo qual no cal massa: basta en que no siga la d’ un estat antivalencià com ho es l’ Espanyol). Aixi es que vaig en Servia i Montenegro en el balocistella, en Canada per al hockei i en Veneçuela per als concursos de bellea. En el futbol tinc el cor mes dividit i recolze a Holanda en l’ Eurocopa, a Uruguay en la Copa America i per supostissim a Argentina en el mundial. Pero el problema es que, en el fondo, cap d’ elles es la del meu païs.

¿Quan tindrem seleccions nacionals propies? Algunes nacions sense estat tenen i no per aixo s’ acaba el mon. Es mes, els va be: Gales i Escocia son potencies en el rugbi, Anglaterra campeona del mon de futbol i Puerto Rico ha conquistat varies corones en el Miss Univers. Palestina i Taiwan tambe tenen seleccions. Els vascs ya fa temps que les reclamen i els catalans ya reivindiquen que les seleccions catalanes de patinage (entre elles hockei patins) puguen disputar competicions internacionals baix bandera de la marfega. Pero... ¿i Valencia quan?

No cal subestimar el potencial dels nostres deportistes. De fet, la Seleccio Valenciana de Pilota es campeona d’ Europa i del mon. En la de balocistella tindriem a Nacho Rodilla i en la de futbol a Josep Molina, Andreu Palop, Davit Albelda, Francesc Farinos, Vicent Rodríguez, Xavi Moreno... T’ imagines que en un mundial la Seleccio Nacional de Valencia eliminara a la de Catalunya en semifinals i que derrotara a la d’ Espanya en la finalisima en gol de penalti injust chiulat en l’ ultim minut? Aixo sería un orgasme! Puix no em riuria yo ni res!

http://llenguavalenciana.blogspot.com/