viernes, septiembre 16, 2005

85) PER A QUAN UN MISS NACIO VALENCIANA?

Miss Veneçuela 2002 i Miss Burgos 2004: troba les 7 diferencies.

85) Critica Social. 15-2-2005.
PER A QUAN UN MISS NACIO VALENCIANA?
Ferrer.


Pot ser que a Espanya els concursos de bellea no conten en cap de prestigi ni rellevancia social (en lo qual s’ està desperdiciant una sucossisima oportunitat de negoci que aprofiten països com Veneçuela o Puerto Rico). De fet, a ben pocs els interessa el Miss Espanya; espectacul cada volta mes devaluat pels constants escandals de corrupcio i favoritisme que espanten patrocinadors i espectadors per igual. El Miss Espanya està mes trucat que una escopeta de fira; les concursants son horribles, van mal maquillades i pentinades, i no saben ni parlar, etc.

El Miss Espanya es un horror carent de tradicio i serietat, un concurs avorrit, llamentable, gens professional i de mal gust. Pero els certamens de misses son importants; fomenten l’ image i el prestigi d’ un estat, el “situen al mapa” puix el Miss Univers ix en tots els noticiers i el nom del païs que te algu entre les finalistes s’ escolta per tot lo mon. Aço fomenta el turisme (li vindria be a Valencia, que te molts visitants europeus pero pocs de Canada, Estats Units, Japo o Australia) i l’ image de ser una nacio bella i no sols en dones sino en general en tot.

Que un concurs de bellea fet d’ una forma seria, responsable i professional constituix un negoci molt suculent i una excelent promocio internacional ho saben i molt be en Veneçuela, “el païs de les dones fermoses” com ya se li coneix en tot lo mon. Es per aço que potser caldria crear el Miss Nacio Valenciana al marge del cutre Miss Espanya. Les candidates no es presentarien per provincies sino per comarques, no participarien en el Miss Espanya, sino que la vencedora del concurs valencià representaria de forma directa a Valencia en el mon.

Es tracta de construir una industria de la bellea com Veneçuela o Puerto Rico, dos autentiques superpotencies de la fermosura, que el païs siga una gran fabrica de reines del Miss Univers, Miss Mon, Miss Internacional... Es recorreria a la cirugia i a assessors que li ensenyaren a les chiques idiomes, a parlar correctament en public, a pentinar-se i maquillar-se com cal, a lluir una elegancia i un caminar sensual, etc. En resum, que feren d’ elles grans dives, reines de la bellea. Els empresaris de la construccio i el turisme podrien financiar molt be tot aço.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/