martes, enero 10, 2006

136) SELECCIONS NACIONALS VALENCIANES: ESTAT DE LA QÜESTIO.

28-12-2004: Valencia juga contra la Bulgaria de Hristo Stoichkov.
135) Llengua Valenciana Si. 10-1-2006.
SELECCIONS NACIONALS VALENCIANES: ESTAT DE LA QÜESTIO.
Ferrer.


Al voltant de les Seleccions Nacionals Valencianes m’ agradaria aportar algunes reflexions. La nostra Seleccio mes destacada es la de Pilota, que ha conseguit disputar partits i tornejos oficials, i fins i tot fer-se en els tituls de Sis Nacions, Europeu i Mundial. Es sense dubte el conjunt nacional que ha arribat mes llunt. El gran inconvenient es que oficialment continúa representant a Espanya en lloc de fer-ho a Valencia, com deuria ser.

La Seleccio Nacional Valenciana de futbol poc a poc va consolidant-se i mostrant un progrés. Ya ha jugat contra Lituania, Yugoslavia, Nigeria, Bulgaria i Colombia. I encara que el resultat no importa en un amistos, no podem passar per alt els triumfs de Valencia front a combinats d’ una certa entitat, com Nigeria (campeona d’ Africa) o Colombia (campeona d’ America). Oferim bona image front a conjunts forts, donem espectacul, etc.

Tambe està la Seleccio Valenciana de Baloma que recentment s’ ha enfrontat a Espanya, actual campeona del mon. El combinat valencià estigue dominant durant bona part de l’ encontre pero com es normal, Espanya –molt mes rodada i entrenada- acabà vencent. El resultat es lo de menys en un amistos, aixo si, no dixa de ser una fita que Valencia s’ haja batut en Espanya. Poc a poc, anem creant consciencia nacional. Poc a poc, fem païs.

I d’ atra banda tambe contem en seleccions valencianes en atres deports (com l’ atletisme, el rugbi, el karate...) que participen en els tornejos autonomics i en alguns casos inclus disputen amistosos internacionals com es el cas de la Seleccio Valenciana de Rugbi, que ha medit sas forces front al poderos America XV. En resum, que poc a poc cada dia que passa hi ha mes seleccions valencianes en distints deports. I aixo es bo per al nostre païs.

Lo negatiu: 1) La desidia dels valencians cap a les seleccions valencianes. 2) La desidia de futbolistes que rebujen jugar per Valencia (Josep Molina, Davit Albelda...) 3) Nul recolzament institucional i mediatic a l’ hora de promocionar les seleccions. 4) Que sols juguen partits amistosos. 5) Que la Seleccio Valenciana de Pilota, que es l’ unica que juga partits oficials, represente oficialment a Espanya i no a Valencia, com deuria ser.

Es molt en lo que cal treballar. Es molt lo que hem de canviar i millorar. Ara be, preferixc quedar-me en lo bo i es que les distintes seleccions nacionals valencianes, poc a poc vant donant els seus passos. Passos de bebe ya que el seu naiximent es molt recent. Les seleccions vasques i catalanes mos porten molts anys de ventaja. Es l’ espill en que cal mirar-nos. Pero el nostre es un proyecte molt incipient, es atre ritme. Lo que cal es anar fent.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/