miércoles, marzo 16, 2005

23) ZAPATITOS, UN NINOT PER A LA FOGUERA.

A Zapatero li agrada envoltar-se de politics en molt de futur.

23) El Palleter. 8-6-2004.
ZAPATITOS, UN NINOT PER A LA FOGUERA.
Ferrer.


El nou president d’ Espanya, José Luis Rodríguez Zapatero, es un home tocat per la fortuna. Es presentà a les primaries del PSOE i contra tot pronostic les acabà guanyant en detriment del maxim favorit, José Bono. A ultima hora es produi una fuga de vots de la candidatura guerrista de Matilde Fernández cap a zapatitos. Tot fora perque no eixira el dretos de Bono. A les eleccions estatals 2004 es repeti l’ historia: un imprevist d’ ultima hora (els atentats de l’ 11-M) permete la carambola: zapatitos president! Un triunf que no esperava ni ell.

S’ ha presentat a dos eleccions i les dos les ha guanyades a la primera. Ara be, una cosa es que la tombola de la vida t’ acabe espentant a governar un estat i atra cosa molt distinta es saber governar-lo... A lo llarc de tota la campanya hem vist a zapatitos com un home sense espenta ni caracter i que es contradia ell a soles. La crisi del tripartit catala, en que Pasqual Maragall demostrà manar mes que zapatitos, i Carod-Rovira mes que abdos junts, a punt estigue de convertir-lo en cadaver politic. Pero atra volta la fortuna tocà a la porta un 11 de Març.

El PSOE cada dia pensava una cosa distinta. Sobre el PHN, els sociates estaven en contra en Catalunya, Arago i Valencia, a favor en la Mancha, Murcia i Andalucia i zapatitos no sap, no contesta. Un dia et parlava de que baixaria mes els impostos i al sandema prometia una educacio publica de luxe. Igual el PSOE presumia de l’ Espanya plural i al poc eixia el president d’ Extremadura, Juan Carlos Rodríguez Ibarra, reclamant el desterrament dels partits nacionalistes del Parlament Espanyol i el retorn al bipartidisme de la Restauracio, etc.

Ya en el govern tot seguix igual. Es promet 180.000 noves vivendes. Despres resulta que de vivendes res, que eren 180.000 “actuacions” o “solucions habitacionals”. Un dia Josep Borrell diu adeu al deficit zero i acte seguit Pedro Solbes li contradiu. El PSOE autorisa al Parlament que les seleccions autonomiques disputen tornejos internacionals i al sandema Bambi aclarix que seran competicions no oficials. Es tanta l’ inutilitat i les hipoteques que els malabaristes de l’ interpretacio del PSOE fan de l’ improvisacio la seua millor i unica arma.

Diuen –i es una veritat- que en eixe païs veï anomenat Espanya quan mes inutil i incompetent es una persona, mes possibilitats te d’ arribar llunt en la vida. I l’ amic zapatitos es la prova vivent d’ este apotegma. Sera francament divertit vore els proxims quatre anys a zapatitos tractant de governar tot un estat quan ni tan sols pot governar el seu partit, o dur a la practica un programa electoral dissenyat des de i per a l’ oposicio. Zapatero va pegant bacs. Es un ninot com el de les Fogueres de Sant Joan. I no sere yo qui l’ indulte. Foc en ell!

http://llenguavalenciana.blogspot.com/