domingo, marzo 06, 2005

22) NI LLIGA NI COPA NI LLIGA DE CAMPEONS!

Nou fracas de la subnormalització llingüistica: el poble diu campeo i no campió.

22) El Palleter. 7-6-2004.
NI LLIGA NI COPA NI LLIGA DE CAMPEONS!
Ferrer.


Ab el desastre de l’ Armada Invencible, l’ emperador Felip II declarà no haver enviat a les flotes a lluitar contra els elements. El Valencia s’ ha proclamat campeo de Lliga i UEFA a base de bregar cada dia contra arbits que li atracaven a cada partit i contra una prensa mesetera desestabilisadora. El Valencia ha vençut a Madrit, Barça, Marsella... i als elements. Campeo de Lliga per sexta volta i de UEFA per tercera... Encara que els galactics siguen atres. L’ entrenador Rafa Benítez –que per culpa dels inutils de la directiva se n’ anat- fon el maxim artifex del doblet. Santiago Cañizares -que s’ ha fet en el seu quart Zamora-, Roberto Fabián Ayala i Vicent Rodríguez s’ han consagrat en les seues respectives posicions com els millors jugadors del mon.

No m’ oblide tampoc de l’ excelsa temporada que ha fet el Vilarreal. Ha arribat a les semifinals de la UEFA. Yo volia que el Vilarreal guanyara la UEFA i el Valencia la Lliga... Per a repartir-ho tot com bons germans! Mes que res perque el Valencia ya havia vençut en dos edicions i perque sería bo per al païs tindre un segon club valencià en tituls, a banda del Valencia. Pero no ha pogut ser. En qualsevol cas, dixa molt bon sabor de boca el submari groc, al que ya tilden de “nou Parma” i que pot conquistar trofeus en un futur proxim, si Deu vol. Per a acabar de completar la festa, el Llevant ha pujat a primera. La temporada vinent hi haura tres clubs del nostre païs a la categoria d’ or. I a vore si al proxim eixercici te sort l’ Elig i en son quatre en l’ ajuda de Deu.

Ho sent per Manu Sánchez i els imparcials informatius d’ Antena 3. Per la prensa espanyola, sempre atacant al club che quan despunta. I per Manuel Díaz Vega, l’ home que mes tituls ha fer guanyar al Real Madrit, mes inclus que Hugo Sánchez o Alfredo Di Stéfano. Ho sent per eixos espanyols que venen a estiuejar aci i ens bramen : “Ei tu, a mi parla’m en cristia!”. Per Raúl i Figo, que de res els valgue tirar-se a la piscina a cada partit. I per Roberto Carlos i el seu complex de superioritat. Ho sent pels qui pensen que els diners pesen mes que el treball, pels qui creuen que Davit no pot en Goliat, pels merengues del PP i pels cules del BNC. Antivalencians: ni Lliga ni Copa ni Lliga de Campeons! Valencia dos, Confederacio Catalano-Espanyolera zero.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/