miércoles, mayo 11, 2005

44) COALICIO VALENCIANA, UN PROYECTE ILUSIONANT.

Logotip de Coalicio Valenciana (CV).

44) El Palleter. 1-9-2004.
COALICIO VALENCIANA, UN PROYECTE ILUSIONANT.
Ferrer.


Des de fa mesos els valencianistes hem recobrat l’ ilusio gracies a Coalicio Valenciana (CV), en Joan García Sentandreu al capdavant. Joan treballa sense pressa pero sense pausa per a construir un partit valencianiste fort que opte a les Corts en 2007. En sols uns mesos ha unit al valencianisme politic, social i cultural en torn al seu proyecte: un partit foraliste, conservador, valencianiste i social que combata el pancatalanisme i el centralisme de la Meseta, que defenga la nostra Llengua Valenciana, les nostres senyes d’ identitat i la nostra terra.

Joan es un batallador infatigable contra el catalanisme i -a pesar de les adversitats- demostra tindre moltes aptituts per a la politica. No es just que hi haja gent que diga que lo unic que vol es chuplar del pot com Josep Maria Chiquillo o Vicent González Lizondo. Si d’ algo no se li pot acusar es de deshonest, incoherent o fals. ¿O es que ya no s’ enrecorda la gent de que Sentandreu fon un dels qui mes implacablement criticà la venda de UV al PP? Yo, de moment, li done el meu vot de confiança a l’ espera de que no es desvie del bon cami.

Crec que hi ha raons que conviden a l’ optimisme. CV està rebent financiacio per part de l’ empresariat, en uns mesos tindrà 60 seus locals i comarcals, cada volta mes valencians s’ estan afiliant, els descontents de PP, PSOE i UV la veuen en bons ulls i el partit està eixint en els mijos de comunicacio en les seues moltes iniciatives ciutadanes. El valencianisme no està mort. UV arribà a ser quasi la primera força en el Cap i Casal (¿per qué no pot ser-ho CV?) i mes tart o pronte l’ actual barrera del 5% per a entrar a les Corts es rebaixarà al 3%.

CV vol aglutinar l’ unio de tot el valencianisme baix d’ un gran paraigües. Partits com IRV i PRCV pareixen dispostos a sumar forces. Qui sap si en un futur pot ser que tambe UV, ONV i ENV. Pero ¿per qué parar ahí? Es podrien sumar atres grups com Familia i Vida, Comunio Tradicionalista Carlista, Unio de Centro Lliberal, Partit Cannabis o partits locals que tinguen estiro en els seus respectius municipis. Poc importa aci ser de dretes o d’ esquerres, puix tots poden mantindre un nexe d’ unio: una Llengua Valenciana independent per al païs.

No ens hem d’ espantar perque CV pacte en PP, PSOE o en Satan si fa falta... Sempre que siga a canvi d’ una Llengua Valenciana independent. I si no es conseguix, puix a l’ oposicio i llenya al mico contra el govern de torn! CV deuria fer-li la vida impossible en una pressio asfixiant: votar contra totes les iniciatives del govern, fins i tot boicotejar els presupostos... Es tanta la codicia i fam de poder de Paco Camps i Joan Ignaci Pla que –si necessitaren de CV per a governar- son capaços de renunciar als ideals catalanufos per tal d’ asentar-se al sillo.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/