lunes, mayo 16, 2005

46) REALITAT VIRTUAL CATALANUFA (2).

CIS de 2004: El 70% de valencians diu que Valencià i catala son idiomes distints.
46) Llengua Valenciana Si. 8-9-2004.
REALITAT VIRTUAL CATALANUFA (2).
Ferrer.


A voltes –i es algo que ocorre mes a sovint de lo que pareix- ens podem arribar a fer juïs equivocats de tota una societat a partir d’ un grapat d’ individus. Es com aquell que viaja a Canada de turiste i es troba eixe dia en gent molt maleducada que no li diu l’ hora o que ni es molesta en contestar-li a on està tal o qual lloc. Clar, d’ ahi a generalisar i pensar que els trenta millons de canadencs son maleducats, descortesos i prepotents va un pas. Pero aixo no significa que tots siguen aixina sino tan sols que el reduït grup en que has tractat ho era. Es lo que ocorre quan no coneixem la realitat social d’ un poble, ens guiem per prejuïs, ens fem l’ image mental d’ un individu i mes tart transplantem eixa image estereotipada a tot un colectiu i clar, confonem la part en el tot.

Crec que algo aixi es lo que li ocorre als catalans en respecte a Valencia. I mes concretament, als panques. Ells no han chafat Valencia en la seua vida en la gran majoria de casos, o si ho han fet solament s’ han relacionat en un microscopic i marginal grupuscul: el guetto dels catalanufos valencians. I este guetto els vol fer creure que en el nostre païs, els valencians estem desijant convertir-nos en catalans del Sur de la nit al mati, que sentim el catala com a propi i que estariem encantats en que Valencia fora una provincia catalana mes. I clar, els catalans es pensen que quatre millons de valencians pensen igual que els quatre gats en els que han tractat. Despres venen els malentesos, perque quan retornen a Catalunya s’ emporten una image de Valencia que es falsa.

Este guetto –que com a molt es l’ 1% de la societat valenciana- vol fer vore que es la majoria i que en tot cas el restant de la societat –eixe 99% que no pensa com ells- es un tall de faches als que no cal tindre en conte. Pero lo cert es estos grupusculs confonen les seus fantasies en la realitat i ahi venen els malentesos. O es tracta de gent que viu de subvencions de Catalunya i clar, quan arriba l’ amo i senyor del Nort a vore els progressos que estan fent en els seus diners, volen amagar al 99% de valencians i fer vore que en Valencia tots pensem com ells. Tot siga perque continuen amollant la pasta i no es donen conte de que son diners balafiats. Aixi son els catalanufos: confonen la fantasia en la realitat i parlen en nom de tot el poble valencià sense escoltar-lo mai.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/