martes, mayo 24, 2005

48) EL PREOCUPANT SENTIMENT PROPALESTI DELS VALENCIANS.

Israel i Palestina: 50 anys de derramaments de sanc en nom de Deu.

48) Critica Social. 15-9-2004.
EL PREOCUPANT SENTIMENT PROPALESTI DELS VALENCIANS.
Ferrer.


Vaja per davant que soc partidari de l’ independencia de Palestina i la pau per a Israel. Ara be, em preocupa el fort sentiment propalesti dels valencians. Yo, que no crec en maniqueismes, no puc entendre la visio simplista que diu que els israelians son molt roïns i els palestins molt bons. Tant uns com atres son victimes i bochins a l’ hora. Pero Israel patix cinquanta anys de guerres, revoltes i acos. I si fa lo que fa es per pura supervivencia nacional. Voriem quants valencians recolzarien als palestins si tingueren uns fills vixquent alli que hagueren de pujar tots els dies a l’ autobus per a anar al colege i un suicida pujara un dia al mateix en que van els seus fills.

Tant Yaser Arafat com Ariel Sharon son un obstacul per a la pau. No vullc justificar el terrorisme d’ estat d’ Israel, que es injustificable, pero aixi i tot hi ha una gran diferencia: els palestins busquen assessinar a proposit a civils inocents mentres que els israelians volen matar tan sols un objectiu terroriste, encara que moltes voltes sense voler se puguen produir victimes inocents. Els jueus numeraren fa uns anys als palestins... Tot lo mon criticà als israelians: “Li feu als palestins lo que els nazis vos feren a vosatres”. Pero els nazis numeraven als jueus per a matar-los i els jueus numeraven als palestins per a evitar que estos els mataren. Igualet lo un que lo atre.

Pero la qüestio es que el palesti es un poble de desagraits. Espanya es l’ estat occidental mes propalesti del mon... Algu ha vist manifestacions de palestins condemnant la masacre de l’ 11-M? Yo no. Si es produira un atentat com el de l’ 11-M a Valencia creeu que li llevaria la son als palestins? Quan el dictador iraquia Sadam Hussein invadi Kuwait en 1990 els palestins celebraren una gran festa… A pesar de que Kuwait regalava un manà de millons de petrodolars a la causa palestina i acollia en el seu si a mils d’ inmigrants palestins. Si es esta la forma que tenen d’ agraïr-li la solidaritat a un païs que els dona refugi i treball ¿que podem esperar d’ ells?

Pot ser que els jueus no siguen els mes simpatics del mon, pero no en conec a cap que vullga tallar-me el coll pel sol fet de ser occidental o cristia o ateu. No puc dir lo mateix d’ alguns musulmans. I em preocupa eixe fort sentiment propalesti dels valencians... Mes encara sabent que hi ha terroristes islamics en Valencia i que estos mantenen conexions innegables en Palestina. Els valencians deuriem reforçar els vinculs en Israel, puix tenim mes interessos en comu de lo que pareix. I si lo que volem es solidarisar-nos en algun poble estranger colonisat, els “palestins” que a mi m’ importen estan en el Sahara Occidental. Pero d’ eixos ningu s’ enrecorda mai.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/