miércoles, junio 01, 2005

50) SUPERCAMPEONS EN EUROPA I SUPERPERDEDORS EN ESPANYA.

El Valencia C.F., campeo de Lliga, UEFA i Supercopa d' Europa en 2004.

50) Critica Social. 20-9-2004.
SUPERCAMPEONS EN EUROPA I SUPERPERDEDORS EN ESPANYA.
Ferrer.


En sabor agredolç comença la temporada futbolistica per al Valencia C.F. L’ opotunitat al passat mes d’ Agost d’ adjudicar-se un doblet historic –el segon consecutiu- s’ ha esfumat. Si be el Valencia derrotà a l’ Oporto i es proclamà campeo de la Supercopa d’ Europa –la segona del conjunt che des de 1980- la decepcio patida contra el Real Saragossa en la Supercopa d’ Espanya pesa encara en l’ anim de molts valencianistes. Si tenim en conte que cap atre club valencià ha pogut guanyar tituls fins a dia de hui, el Valencia -que a mes conta en un palmares exigu per a la seua rellevancia social- deuria aprofitar al maxim estes autentiques oportunitats d’ or.

El Valencia te una urgencia historica de tituls. Pel pes relatiu d’ esta ciutat en el conjunt de l’ Estat, en teoria al Valencia li correspondria ser el tercer club en tituls, per darrere de Real Madrit i Barça. Deuria ser algo aixi com l’ Inter de Mila en respecte a Italia; un club que ha conquistat dotze o tretze lligues, dotze o trezte copes i que s’ haguera adjudicat la Copa d’ Europa i l’ Intercontinental en almenys una ocasio. Pero per a desgracia nostra, el club te un palmares que es la mitat de lo que deuria tindre a causa d’ uns dirigents historics que no han sabut brindar-li gloria que li cal i per una aficio poc exigent que clama: “No passa res, la copa a l’ any que ve!”.

D’ igual modo la nostra nacio –Valencia- deuria tindre molts mes exits dels que te: deuriem contar des de fa molts anys en el PHN, l’ AVE, un pla anti-inundacions per a evitar les riuades de l’ autumne, el Parc Central, el Parc Industrial de Sagunt, una Radio Televisio Valenciana (RTTV) al servici de tots els valencians, un bon aeroport en Castello de la Plana, la Dama d’ Elig en Elig, uns ports d’ Alacant i Valencia molt millors i per supost una Llengua Valenciana independent i escudada contra l’ anexionisme catalanufo. Pero d’ aixo no hi ha res. Ni tindrem mai res mentres el poble valencià siga meninfot i careixca de politics patriotes que amen al seu païs.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/