jueves, enero 12, 2006

137) EL BLOC ¿UN PARTIT SATELIT DEL PP?

8-10-2005: Espectacular capacitat de convocatoria d' Entesa i Bloc.
136) Llengua Valenciana Si. 12-1-2006.
EL BLOC ¿UN PARTIT SATELIT DEL PP?
Ferrer.

A sovint es parla del Bloc Nacionaliste Catala (BNC) com un partit nacionaliste, d’ esquerres, progressiste, etc. Pero la veritat es que en el fondo fa una certa olor a dreta i catolicisme. El problema del Bloc es que hi ha molts blocs: hi ha blocs de dretes, d’ esquerres i de centro. Hi ha blocs catalanistes i atres pancatalanistes. I fruit d’ esta cerimonia de la confusio i donat els continuats fracassos electorals del BNC, es mes que evident que algu deu estar financiant ad este partit des de les ombres ya que si estas fora de les Corts es passa molt de fret.

Es un secret a veus que el Bloc està financiat pel Partido Popular (PP) i Convergencia i Unio (CIU). El BNC en el fondo no es sino una filial de CIU en Valencia. Durant decenis ha rebut diners des de la Generalitat Catalana per a poder mantindre el proyecte. Aixina com ERPV es la filial de ERC, el BNC es la de CIU. Jordi Pujol en innumerables ocasions ha eixit en defensa dels bloqueros i li ha exigit a ERC-ERPV que dixe d’ inmiscuir-se en Valencia i que no li furte vots a l’ autentica força catalanista valenciana: el Bloc, es dir... CIU.

I es pales que al PP li va molt be que hi haja un grup que li reste vots al PSPV. El conseller Rafel Blasco en mes d’ una ocasio ha elogiat al BNC i ha expressat la necessitat de que hi haja un partit com este. I en les ultimes eleccions autonomiques de 2003 era obvi que existia un acort entre Paquito Camps i Pere Mayor per a fer un pacte de govern en cas de que el PP perguera la majoria absoluta i el Bloc entrara. Sols deus vore els videos del debats electorals al Canal 9 per a apreciar que lo de Camps i Mayor era un idilic amor a primera vista.

Tot es veu encara mes clar si mos donem conter que el BNC s’ ha negat per activa i per passiva a ingressar en una Entesa a on formaria part d’ una aliança en Esquerra Unida, Els Verts i atres partits d’ esquerres... La rao? Perque el BNC es l’ apendix de CIU, i pareix improvable que CIU vaja a usar sa filial valenciana per a donar-li el poder en Valencia a un tripartit que es el mateix que ha derrocat a Jordi Pujol en Catalunya. Totes les peces del trencaclosques encaixen. El BNC va fugint de l’ Entesa perque en el fondo pot haver un pacte PP-Bloc.

Qui paga mana i si el Bloc està financiat des de les ombres pel PP sería absurt que li donara el poder a Joan Ignaci Pla. Sería mes llogic un pacte en el PP en l’ excusa de ser este “el partit mes votat” a canvi de fer-se en el control de la cultura. Camps busca a tota costa evitar a Joan García Sentandreu i es pales que tan sols un pacte postelectoral PP-Bloc permetria perpetuar a Paquito en el poder, desactivar a Coalicio Valenciana (CV) i derrotar a Pla tot al mateix temps. Ara be, ¿qué es lo que deuen pensar els militants del Bloc de pactar en el PP?

http://llenguavalenciana.blogspot.com/