martes, enero 17, 2006

139) ANTOLOGIA DE LA BURRERA, L’ANALFABETISME I ATRES CATALANOANIMALADES (4).

Aci tenim a la "romanistica internacional" i "totes les universitats del mon".
138) Llengua Valenciana Blogspot. 17-1-2006.
ANTOLOGIA DE LA BURRERA, L’ANALFABETISME I ATRES CATALANOANIMALADES (4).
Ferrer.


A continuacio reproduixc lo que diu l’ amic “Patriota” en un mensage del dia 16-7-2005 titulat “Fins on arriba Catalunya?” al forum del Raco Catala. Mos dona una mes que magistral lliço de geografia. Prengau nota!

"L´altre dia vaig estar per la zona sudest de la comunitat andalusa, a Castell de Ferro, on vaig fer unes fotos amb una estelada i una Creu de Sant Jordi ben maques.

Tota la zona d´Almeria i part de Granada i Jaen, és plena de toponímia catalana. Aprop de Sevilla existeix un poble que es diu La Roda de Andalucia. A la costa granadina tenim Castell de Ferro, amb les restes d´un castell possiblement català, car he llegit que és possible que aquell poble costaner fos base militar de la flota catalana; a l´escut de la localitat hi apareix la senyera, tot i que li han tret un pal vermell. A Almeria, la bandera local és la Creu de Sant Jordi. Per la província, n´hi han tot de "rambles", i encara es conserva vocabulari català (embolicar, "boria" (per "boira"...). Per la zona de Granada tenim noms de pobles tals com Castell de Ferro, Colomera, Las Gabias....

Jo penso que la província d´Almeria i, com a mínim fins a Castell de Ferro, caldria incloure´ls en una regió juntament amb Múrcia, i que junts foren la regió sud de la Nació Catalana. Ben és cert que no hi ha gent, que jo sàpiga, que es tingui per catalana (tot i que fa temps, vaig llegir una lletra a El Temps d´un home d´Almeria resident a Mallorca que reivindicava Almeria com a part dels Països Catalans), però també és cert que pocs es tenen per catalans al sud del País Valencià, i ningú per la franja valenciana de ponent, tocant a Castella.

Ni que sigui per respecte als nostres compatriotes morts en aqueixes terres... Almeria catalana!".


Mante, ad este pas en dos dies vos claveu en Ceuta i Melilla. Si vols mes arguments cientifics per a aumentar el vostre imperi, pots dir que en Argentina hi ha descendents d’ emigrants catalans. ¡Argentina catalana! Tambe pots afirmar que tots enteneu a Manuel Fraga quan parla gallec, i si l’ enteneu es perque el gallec deu ser un dialecte del catala. ¡Galicia catalana! Pero per que detindre’s ahí? El missioner Vicent Ferrer, naixcut en Barcelona, està des de fa molts anys treballant pels desafavorits en l’ India. Ya en teniu 1.000 millons mes de catalanoparlants. India catalana! De Salses a Guardamar i de Fraga a Mao? No, home! Fins a Bagdad i mes alla!

Continuarà...?

http://llenguavalenciana.blogspot.com/