miércoles, septiembre 14, 2005

84) PER A QUAN LA LLEGALISACIO DE LES DROGUES?

El sorprenent Partit Cannabis es el sext mes votat en Valencia.

84) Critica Social. 10-2-2005.
PER A QUAN LA LLEGALISACIO DE LES DROGUES?
Ferrer.


Sobre el tema de les drogues es fa molta demagogia. I es que se sol dir que causen adiccio, quan la realitat es que el ser huma es un animal de costums i es llimita a repetir els actes que li donen plaer o se sol dir que son lesives per a la salut quan la realitat es que lo que de veritat mata no es tant la droga com els adulterants (verins i matarrates de tot tipo) que posen a les drogues. Es per aço que em mostre partidari de llegalisar-les ya que consumir drogues no adulterades baix control medic sería un mal menor en comparacio en lo que patim ara.

En els Països Baixos es llegalisà el canem. Els efectes foren positius: el consum ha descendit, l’ estat controla ara el mercat (abans eren les mafies), ingresa en concepte d’ impostos uns diners que abans eren negres, la calitat i el control de salubritat de la droga es multiplica al no estar adulterada, aixina com tambe aumenta el nivell d’ informacio dels usuaris –que es beneficien tambe dels efectes terapeutics- i es reduix l’ hiperinflacio de preus que es propia del mercat negre i que tantes i tantes voltes espenta a la delinqüencia i a la prostitucio, clar.

Els sistemes restrictius a l’ estil de la Llei Seca han demostrat a lo llarc de l’ historia ser un estrepitos fracas. El 90% de les drogues arriba als carrers puix no hi ha mijos reals per a erradicar el contraband. Per tant ya que no podem eliminar les drogues, controlem-les com a minim i oferim una informacio veraç. L’ alternativa es cedir el control a les mafies. Les drogues blanes deuen ser legals i sobre les dures ha d’ obrir-se una comissio d’ investigacio formada per les principals eminencies mundials en la materia que estudie si cal llegalisar-les o no.

Entenc que hi ha drogues absolutament perilloses que mai de la vida deurien llegalisar-se com l’ escopolamina o la pols d’ angel. Pero tambe hi ha drogues –la majoria- que no han matat a ningu en tota l’ historia (canem, la psilocibina...) i atres el perill de les quals ve mes pels adulterants que per l’ estupefacient en si (heroina, coca...). Es per aixo que ya que el mon de les drogues no es pot destruir –es impossible per falta de mijos- cal que com a minim es regule. Les drogues o les regula la Generalitat o les regularan les mafies. No hi ha una atra.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/